Avenu naar Pon, Paul Vedder naar VW Leasing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt Paul Vedder aan Automotive.

De Volkswagen- en Audi-dealer kende moeilijke jaren. De autogroep, waar rond de 200 mensen werken, wist in de regio`s Noord-Holland en Flevoland wel marktaandeel te winnen, maar dat was onvoldoende om andere zaken – zoals een gemiddeld lagere verkoopprijs – op te vangen. De omzet daalde in 2013 met 2,3% naar 83,6 miljoen euro. Daarop bedroeg het verlies ruim acht ton (net als in 2012).

Vedder voerde recentelijk nog een reorganisatie uit, waarbij 24 arbeidsplaatsen vervielen. Maar daarvan zijn de resultaten pas dit jaar volledig zichtbaar in de boeken. Ook had het bedrijf last van eenmalige lasten, zoals vrijgevallen badwill.

Voor dit jaar wordt een bescheiden winst verwacht. Toch vindt Vedder het niet vervelend juist nu zijn aandelen te verkopen. “Er waren nog meer investeringen nodig, dat betekent dat het nog 5 tot 10 jaar duurt voordat het terugverdiend kan worden. Dat duurde me (Vedder is 58 – red) te lang. Daarnaast heb ik nu een mooie positie bij VW Leasing, ik wilde nog niet thuis gaan zitten.”

Aflossingsproblemen
Samen met Pon (Pon is via dochters DFM en Pon Retail Specials ook een belangrijke financier van Avenu) kocht Vedder in de afgelopen jaren bedrijven op. Om dit te financieren had Avenu een kredietfaciliteit van zes miljoen euro. Avenu hield er in het jaarverslag over 2013 rekening mee dat de aflossing van de leningen (gepland voor eind 2017) niet realiseerbaar is.

Volgens Vedder was dat geld nodig om te kunnen groeien. “We hebben in de afgelopen jaren verschillende, niet altijd even beste, bedrijven opgekocht. Dat brengt behoorlijke investeringen met zich mee want er moet gesaneerd worden”, stelt Vedder. “Toch ben ik tevreden over de commerciële slagen die we hebben gemaakt, we zijn in marktaandeel fors gegroeid en de toekomst van Avenu ziet er goed uit. Terugkijkend op de afgelopen tien jaar en deze aandelentransactie, neem ik met een goed gevoel afscheid.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Avenu naar Pon, Paul Vedder naar VW Leasing | Automotive Online

Avenu naar Pon, Paul Vedder naar VW Leasing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt Paul Vedder aan Automotive.

De Volkswagen- en Audi-dealer kende moeilijke jaren. De autogroep, waar rond de 200 mensen werken, wist in de regio`s Noord-Holland en Flevoland wel marktaandeel te winnen, maar dat was onvoldoende om andere zaken – zoals een gemiddeld lagere verkoopprijs – op te vangen. De omzet daalde in 2013 met 2,3% naar 83,6 miljoen euro. Daarop bedroeg het verlies ruim acht ton (net als in 2012).

Vedder voerde recentelijk nog een reorganisatie uit, waarbij 24 arbeidsplaatsen vervielen. Maar daarvan zijn de resultaten pas dit jaar volledig zichtbaar in de boeken. Ook had het bedrijf last van eenmalige lasten, zoals vrijgevallen badwill.

Voor dit jaar wordt een bescheiden winst verwacht. Toch vindt Vedder het niet vervelend juist nu zijn aandelen te verkopen. “Er waren nog meer investeringen nodig, dat betekent dat het nog 5 tot 10 jaar duurt voordat het terugverdiend kan worden. Dat duurde me (Vedder is 58 – red) te lang. Daarnaast heb ik nu een mooie positie bij VW Leasing, ik wilde nog niet thuis gaan zitten.”

Aflossingsproblemen
Samen met Pon (Pon is via dochters DFM en Pon Retail Specials ook een belangrijke financier van Avenu) kocht Vedder in de afgelopen jaren bedrijven op. Om dit te financieren had Avenu een kredietfaciliteit van zes miljoen euro. Avenu hield er in het jaarverslag over 2013 rekening mee dat de aflossing van de leningen (gepland voor eind 2017) niet realiseerbaar is.

Volgens Vedder was dat geld nodig om te kunnen groeien. “We hebben in de afgelopen jaren verschillende, niet altijd even beste, bedrijven opgekocht. Dat brengt behoorlijke investeringen met zich mee want er moet gesaneerd worden”, stelt Vedder. “Toch ben ik tevreden over de commerciële slagen die we hebben gemaakt, we zijn in marktaandeel fors gegroeid en de toekomst van Avenu ziet er goed uit. Terugkijkend op de afgelopen tien jaar en deze aandelentransactie, neem ik met een goed gevoel afscheid.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.