ING: hypotheekschuld komt voor nieuwe auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zij baseren zich op resultaten uit 2010 en 2011, toen werden er veel nieuwe auto’s voor de lease ingezet, die nu aan het einde van het leasecontract komen.

VNA-directeur Renate Hemerik is van mening dat er geen zekere voorspelling gedaan kan worden alleen op basis van een gemiddelde looptijd van een leasecontract en de inzet van auto’s in het verleden. “Er spelen ook andere factoren mee, zoals het vertrouwen van een ondernemer in de economie. Maar ook de economische situatie van een bedrijf.”

Particulier is zorgenkind
De particuliere markt blijft een zorgenkind, voorspelt ING. Ook al trekt het consumentenvertrouwen aan, consumenten geven het aflossen van hypotheekschulden prioriteit boven het aanschaffen van een nieuwe auto. Volgens de bank zijn daarnaast kosten van aanschaf, bezit en gebruik van een nieuwe auto te hoog geworden voor particulieren, terwijl de zakelijke markt profiteert van veel fiscaal voordeel.

De bank verwacht dat er – net als in het vierde kwartaal van 2013 – ook in de laatste maanden van dit jaar een run komt op auto’s uit de lage bijtellingscategoriën. Dit vanwege het groeiende aanbod van auto’s in die categoriën en een volgende aanscherping van de fiscale regels op 1 januari 2015.

Lees het volledige ING-rapport in de rubriek Feiten en cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ING: hypotheekschuld komt voor nieuwe auto | Automotive Online

ING: hypotheekschuld komt voor nieuwe auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zij baseren zich op resultaten uit 2010 en 2011, toen werden er veel nieuwe auto’s voor de lease ingezet, die nu aan het einde van het leasecontract komen.

VNA-directeur Renate Hemerik is van mening dat er geen zekere voorspelling gedaan kan worden alleen op basis van een gemiddelde looptijd van een leasecontract en de inzet van auto’s in het verleden. “Er spelen ook andere factoren mee, zoals het vertrouwen van een ondernemer in de economie. Maar ook de economische situatie van een bedrijf.”

Particulier is zorgenkind
De particuliere markt blijft een zorgenkind, voorspelt ING. Ook al trekt het consumentenvertrouwen aan, consumenten geven het aflossen van hypotheekschulden prioriteit boven het aanschaffen van een nieuwe auto. Volgens de bank zijn daarnaast kosten van aanschaf, bezit en gebruik van een nieuwe auto te hoog geworden voor particulieren, terwijl de zakelijke markt profiteert van veel fiscaal voordeel.

De bank verwacht dat er – net als in het vierde kwartaal van 2013 – ook in de laatste maanden van dit jaar een run komt op auto’s uit de lage bijtellingscategoriën. Dit vanwege het groeiende aanbod van auto’s in die categoriën en een volgende aanscherping van de fiscale regels op 1 januari 2015.

Lees het volledige ING-rapport in de rubriek Feiten en cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.