Verkoophausse elektrische auto’s in december

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens meldt dat in 2013 ongeveer 5 procent van de totale nieuwverkoop in Nederland een ev of phev is. Vorig jaar was dat nog 1 procent.
Alleen al in de maand december zijn er (tot en met de 17e) 4.021 stekkerauto`s afgeleverd. “Het is de beste decembermaand ooit voor de verkoop van nieuwe auto`s. Dat zal wel zijn weerslag hebben op de registraties in januari”, verwacht Huyskens.

Dat is ook de verwachting van Harald Bresser, woordvoerder van RAI Vereniging. “Daar komt bij dat er volgend jaar 4 procent bijtelling betaald moet worden voor elektrische auto’s en 7 procent voor plug-in hybrides. Dat verklaart de run op deze modellen in de laatste maanden van 2013. Maar 4 en 7% bijtelling is nog altijd niet veel. Het aantal registraties zal daarom in januari wel afnemen in vergelijking met november en december, maar zal niet tegenvallen”, voorspelt Bresser.

300 Outlanders per dag
Vooral de Tesla Model S (1.061 stuks) en de Mitsubishi Outlander (5.126 stuks) zijn in de laatste twee maanden veel op kenteken gezet. “Per dag worden er deze maand wel 300 Outlanders afgeleverd“, aldus Huyskens. Ook augustus was een topmaand qua ev-verkopen. Volgens RAI Vereniging-woordvoerder Harald Bresser is er de laatste maanden een ware explosie geweest in de afleveringen van elektrische auto’s en plug-in hybrides. “Mitsubishi is immers pas in november gestart met het uitleveren van de Outlander Phev. Tesla verkoopt dit jaar in Nederland méér Models S dan alle modellen van Porsche bij elkaar.”

Voorlopige verkoopcijfers van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen januari tot en met 17 december 2013:

Volvo V60 4.919
Mitsubishi Outlander 5.126
Toyota Prius 2.302
Opel Ampera 1.747
Chevrolet Volt 742
Tesla Model S 1.061
Nissan Leaf 411
Renault Zoe 427
Porsche Panamera 67
Mitsubishi i Miev 52

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het volledige overzicht in de rubriek Feiten & Cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Verkoophausse elektrische auto’s in december | Automotive Online

Verkoophausse elektrische auto’s in december

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens meldt dat in 2013 ongeveer 5 procent van de totale nieuwverkoop in Nederland een ev of phev is. Vorig jaar was dat nog 1 procent.
Alleen al in de maand december zijn er (tot en met de 17e) 4.021 stekkerauto`s afgeleverd. “Het is de beste decembermaand ooit voor de verkoop van nieuwe auto`s. Dat zal wel zijn weerslag hebben op de registraties in januari”, verwacht Huyskens.

Dat is ook de verwachting van Harald Bresser, woordvoerder van RAI Vereniging. “Daar komt bij dat er volgend jaar 4 procent bijtelling betaald moet worden voor elektrische auto’s en 7 procent voor plug-in hybrides. Dat verklaart de run op deze modellen in de laatste maanden van 2013. Maar 4 en 7% bijtelling is nog altijd niet veel. Het aantal registraties zal daarom in januari wel afnemen in vergelijking met november en december, maar zal niet tegenvallen”, voorspelt Bresser.

300 Outlanders per dag
Vooral de Tesla Model S (1.061 stuks) en de Mitsubishi Outlander (5.126 stuks) zijn in de laatste twee maanden veel op kenteken gezet. “Per dag worden er deze maand wel 300 Outlanders afgeleverd“, aldus Huyskens. Ook augustus was een topmaand qua ev-verkopen. Volgens RAI Vereniging-woordvoerder Harald Bresser is er de laatste maanden een ware explosie geweest in de afleveringen van elektrische auto’s en plug-in hybrides. “Mitsubishi is immers pas in november gestart met het uitleveren van de Outlander Phev. Tesla verkoopt dit jaar in Nederland méér Models S dan alle modellen van Porsche bij elkaar.”

Voorlopige verkoopcijfers van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen januari tot en met 17 december 2013:

Volvo V60 4.919
Mitsubishi Outlander 5.126
Toyota Prius 2.302
Opel Ampera 1.747
Chevrolet Volt 742
Tesla Model S 1.061
Nissan Leaf 411
Renault Zoe 427
Porsche Panamera 67
Mitsubishi i Miev 52

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het volledige overzicht in de rubriek Feiten & Cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.