Tesla opent assemblage-afdeling Tilburg

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er werken vooralsnog zo`n 60 mensen, maar het einde van dit jaar verwacht Tesla in Tilburg 100 mensen aan het werk te hebben.

Assemblage
Tesla koos ervoor om de laatste assemblagehandelingen van de modellen die voor Europa bedoeld zijn ook in Europa te laten plaatsvinden met name vanwege de fiscale voordelen. De auto`s worden in de VS vrijwel helemaal in elkaar gezet en getest, waarna aandrijfunit en accupakket weer verwijderd worden en onafhankelijk van elkaar en van de auto zelf naar Tilburg verscheept worden.

`De marge is wereldwijd gelijk, dat is onze bedrijfsfilosofie.`

Hoeveel de Amerikanen hierdoor besparen op invoerrechten zegt Tesla salesdirecteur Bryan Batista niet te weten. “We gebruiken het fiscale voordeel niet om onze marge te vergroten, maar alleen om de prijs omlaag te halen. De marge op iedere Tesla is wereldwijd gelijk. Dat maakt deel uit van onze bedrijfsfilosofie.” Daarnaast is het volgens Tesla veiliger om accupakket en auto los te transporteren vanuit de Verenigde Staten.

Rotterdam
De reden om het logistieke centrum in Tilburg te positioneren heeft er volgens Batista mee te maken dat de wagens in containers aankomen in de haven van Rotterdam. De logisitieke verbindingen in Tilburg zijn verder optimaal met een goede bereikbaarheid via de weg, het spoor en over het water.

In Tilburg wordt momenteel een containeroverslagcentrum voltooid. Of Tesla hier ook gebruik van gaat maken is nog niet bekend. “De ligging van Nederland ten opzicht van belangrijke afzetmarkten als Duitsland en Frankrijk, de hoeveelheid technische kennis in deze regio met de Automotive Campus en de High Tech campus in de buurt en de uitstekende talenkennis van Nederlanders spelen ook zeker mee.”

Hoeveel Tesla`s er straks van de band gaan lopen in Tilburg, weet Batista nog niet. “We willen volgend jaar wereldwijd 30.000 auto`s verkopen, waarvan 10.000 in Europa. Dat wil niet auto`s zeggen dat die allemaal via Tilburg naar de koper gaan. Want klanten in bijvoorbeeld Zwitserland en Noorwegen krijgen hun auto rechtstreeks uit California geleverd.”

Tot nu toe verkocht Tesla zo`n 10.000 EV`s verdeeld over 31 landen in de wereld. Naast het bouwen van eigen auto`s levert Tesla ook EV-techniek aan Daimler en Toyota.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tesla opent assemblage-afdeling Tilburg | Automotive Online

Tesla opent assemblage-afdeling Tilburg

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er werken vooralsnog zo`n 60 mensen, maar het einde van dit jaar verwacht Tesla in Tilburg 100 mensen aan het werk te hebben.

Assemblage
Tesla koos ervoor om de laatste assemblagehandelingen van de modellen die voor Europa bedoeld zijn ook in Europa te laten plaatsvinden met name vanwege de fiscale voordelen. De auto`s worden in de VS vrijwel helemaal in elkaar gezet en getest, waarna aandrijfunit en accupakket weer verwijderd worden en onafhankelijk van elkaar en van de auto zelf naar Tilburg verscheept worden.

`De marge is wereldwijd gelijk, dat is onze bedrijfsfilosofie.`

Hoeveel de Amerikanen hierdoor besparen op invoerrechten zegt Tesla salesdirecteur Bryan Batista niet te weten. “We gebruiken het fiscale voordeel niet om onze marge te vergroten, maar alleen om de prijs omlaag te halen. De marge op iedere Tesla is wereldwijd gelijk. Dat maakt deel uit van onze bedrijfsfilosofie.” Daarnaast is het volgens Tesla veiliger om accupakket en auto los te transporteren vanuit de Verenigde Staten.

Rotterdam
De reden om het logistieke centrum in Tilburg te positioneren heeft er volgens Batista mee te maken dat de wagens in containers aankomen in de haven van Rotterdam. De logisitieke verbindingen in Tilburg zijn verder optimaal met een goede bereikbaarheid via de weg, het spoor en over het water.

In Tilburg wordt momenteel een containeroverslagcentrum voltooid. Of Tesla hier ook gebruik van gaat maken is nog niet bekend. “De ligging van Nederland ten opzicht van belangrijke afzetmarkten als Duitsland en Frankrijk, de hoeveelheid technische kennis in deze regio met de Automotive Campus en de High Tech campus in de buurt en de uitstekende talenkennis van Nederlanders spelen ook zeker mee.”

Hoeveel Tesla`s er straks van de band gaan lopen in Tilburg, weet Batista nog niet. “We willen volgend jaar wereldwijd 30.000 auto`s verkopen, waarvan 10.000 in Europa. Dat wil niet auto`s zeggen dat die allemaal via Tilburg naar de koper gaan. Want klanten in bijvoorbeeld Zwitserland en Noorwegen krijgen hun auto rechtstreeks uit California geleverd.”

Tot nu toe verkocht Tesla zo`n 10.000 EV`s verdeeld over 31 landen in de wereld. Naast het bouwen van eigen auto`s levert Tesla ook EV-techniek aan Daimler en Toyota.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.