Borghstede Zwolle failliet, rest blijft open

Redactie Redactie
• Laatste update:

Borghstede voerde Nissan en Honda in Zwolle. Er werkten acht mensen in de vestiging.

“De vestiging in Zwolle was niet meer rendabel te krijgen. Daardoor was de situatie onhoudbaar geworden. Als we niet ingegrepen hadden (het bedrijf vroeg zelf faillissement aan, red) dan had dit het hele bedrijf omver kunnen werpen”, aldus Meursing. De Nissan-activiteiten worden naar Hoogeveen verplaatst.

De marktaandelen van Nissan en Honda zijn de afgelopen jaren fors teruggelopen. Honda ging van ruim 2,5 naar 0,7% marktaandeel. Nissan van 2,6 naar 1,5%. 

Meursing denkt desondanks dat er voor de overige vestigingen nog wel toekomst is. “Absoluut. In Zwolle zaten we sinds 2006 in een huurpand. Dat was te kort om goed te nestelen in de gemeenschap. In Assen zitten we al veertig jaar en daar hebben we een groot klantenbestand. Daardoor is ons voortbestaan in Assen veel zekerder.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Borghstede Zwolle failliet, rest blijft open | Automotive Online

Borghstede Zwolle failliet, rest blijft open

Redactie Redactie
• Laatste update:

Borghstede voerde Nissan en Honda in Zwolle. Er werkten acht mensen in de vestiging.

“De vestiging in Zwolle was niet meer rendabel te krijgen. Daardoor was de situatie onhoudbaar geworden. Als we niet ingegrepen hadden (het bedrijf vroeg zelf faillissement aan, red) dan had dit het hele bedrijf omver kunnen werpen”, aldus Meursing. De Nissan-activiteiten worden naar Hoogeveen verplaatst.

De marktaandelen van Nissan en Honda zijn de afgelopen jaren fors teruggelopen. Honda ging van ruim 2,5 naar 0,7% marktaandeel. Nissan van 2,6 naar 1,5%. 

Meursing denkt desondanks dat er voor de overige vestigingen nog wel toekomst is. “Absoluut. In Zwolle zaten we sinds 2006 in een huurpand. Dat was te kort om goed te nestelen in de gemeenschap. In Assen zitten we al veertig jaar en daar hebben we een groot klantenbestand. Daardoor is ons voortbestaan in Assen veel zekerder.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.