Skoda-herschikking: netwerk krimpt snel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren werd bekend dat Hansen in Venray stopt als Skoda-dealer. Het salescontract werd door importeur Pon beëindigd en het bedrijf wilde niet verder als erkend reparateur. Pon is al twee jaar bezig om de distributienetwerken van haar merken te herstructureren.

Uit de vergelijking valt verder op dat de grote VAG-dealers in toenemende mate Skoda toevoegen aan het merkenportfolio of op meerdere lokaties het merk gaan voeren.

Een voorbeeld hiervan is Huiskes-Kokkeler. De dealerholding voert Skoda nu nog alleen in Oldenzaal, maar heeft aangekondigd de nieuwe Skoda Citigo te gaan introduceren in Enschede en Hengelo, waar nu Göritzlehner op papier nog de enige Skoda-dealer is.

Huisstijl
Skoda gaat op korte termijn ook een nieuwe huisstijl introduceren. De nieuwe corporate identity is drie maanden geleden al gepresenteerd bij een Skoda-dealer in Praag. Naar verwachting wordt de nieuwe huisstijl later dit jaar ook in Nederland geïntroduceerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Skoda-herschikking: netwerk krimpt snel | Automotive Online

Skoda-herschikking: netwerk krimpt snel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren werd bekend dat Hansen in Venray stopt als Skoda-dealer. Het salescontract werd door importeur Pon beëindigd en het bedrijf wilde niet verder als erkend reparateur. Pon is al twee jaar bezig om de distributienetwerken van haar merken te herstructureren.

Uit de vergelijking valt verder op dat de grote VAG-dealers in toenemende mate Skoda toevoegen aan het merkenportfolio of op meerdere lokaties het merk gaan voeren.

Een voorbeeld hiervan is Huiskes-Kokkeler. De dealerholding voert Skoda nu nog alleen in Oldenzaal, maar heeft aangekondigd de nieuwe Skoda Citigo te gaan introduceren in Enschede en Hengelo, waar nu Göritzlehner op papier nog de enige Skoda-dealer is.

Huisstijl
Skoda gaat op korte termijn ook een nieuwe huisstijl introduceren. De nieuwe corporate identity is drie maanden geleden al gepresenteerd bij een Skoda-dealer in Praag. Naar verwachting wordt de nieuwe huisstijl later dit jaar ook in Nederland geïntroduceerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.