Toyota roept auto’s terug om ‘zwetende leiding’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het defect zit  in auto’s vanaf bouwjaar 2000 tot juni 2008. “De mogelijke haarscheurtjes zitten alleen in de metalen delen van de leidingen en dan met name in de bochten. In sommige gevallen kan de leiding op zo’n plek dunner zijn”, legt woordvoerder Guido Roozekrans uit. “Wij vermoeden dat ze zijn ontstaan door inwerking van additieven in de brandstof.”

Opsporen
In totaal zijn wereldwijd 32 gevallen bekend waarin de haarscheurtjes in de leidingen aan het licht kwamen. “Het defect is geconstateerd doordat leidingen gingen zweten”, aldus Roozekrans. In Europa zijn er nog geen meldingen van haarscheurtjes in de leiding, maar worden de auto´s uit voorzorg teruggeroepen.
Louwman & Parqui gaat de bewuste Avensis-rijders via het RDW opsporen en uitnodigen om de leiding te laten vervangen.

Het is niet de eerste keer dat Toyota zijn klanten met een terugroepactie confronteert. In januari 2009 gingen 1,35 miljoen Totyota`s terug, waaronder 14 duizend Nederlandse Yarissen. Een jaar later werden 1,8 miljoen Europese Toyota’s teruggeroepen naar de werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Toyota roept auto’s terug om ‘zwetende leiding’ | Automotive Online

Toyota roept auto’s terug om ‘zwetende leiding’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het defect zit  in auto’s vanaf bouwjaar 2000 tot juni 2008. “De mogelijke haarscheurtjes zitten alleen in de metalen delen van de leidingen en dan met name in de bochten. In sommige gevallen kan de leiding op zo’n plek dunner zijn”, legt woordvoerder Guido Roozekrans uit. “Wij vermoeden dat ze zijn ontstaan door inwerking van additieven in de brandstof.”

Opsporen
In totaal zijn wereldwijd 32 gevallen bekend waarin de haarscheurtjes in de leidingen aan het licht kwamen. “Het defect is geconstateerd doordat leidingen gingen zweten”, aldus Roozekrans. In Europa zijn er nog geen meldingen van haarscheurtjes in de leiding, maar worden de auto´s uit voorzorg teruggeroepen.
Louwman & Parqui gaat de bewuste Avensis-rijders via het RDW opsporen en uitnodigen om de leiding te laten vervangen.

Het is niet de eerste keer dat Toyota zijn klanten met een terugroepactie confronteert. In januari 2009 gingen 1,35 miljoen Totyota`s terug, waaronder 14 duizend Nederlandse Yarissen. Een jaar later werden 1,8 miljoen Europese Toyota’s teruggeroepen naar de werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.