Nederlands bedrijf gaat Protons bouwen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voorlopig gaat Detroit Electric twee modellen van Proton voorzien van elektrische aandrijving en in Europa, de VS en China op de markt brengen. Detroit Electric gaat de auto`s aanpassen aan de wensen van de lokale markten en verzorgt tevens het homologatietraject voor deze markten. In 2012 wil Detroit Electric 270 duizend auto`s afzetten in de drie genoemde markten. De verwachte verkoopprijs ligt tussen de 23 en 26 duizend euro.

Electric Cars Europe, het bedrijf van Lotus-importeur Willem van der Kooij en Hjalmar Engel, neemt het importschap voor Europa op zich. ECE is momenteel op zoek naar distributiepartners in Europa. Naar verwachting gaat ECE vanaf 2010 de eerste auto`s importeren. ECE en Detroit Electric hebben een minderheidsbelang is elkaars ondernemingen.

Van der Kooij staat met Lotus op de AutoRAI. Daar zal ook de Lotus Elise ECE, een elektrische lotus, te zien zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nederlands bedrijf gaat Protons bouwen | Automotive Online

Nederlands bedrijf gaat Protons bouwen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voorlopig gaat Detroit Electric twee modellen van Proton voorzien van elektrische aandrijving en in Europa, de VS en China op de markt brengen. Detroit Electric gaat de auto`s aanpassen aan de wensen van de lokale markten en verzorgt tevens het homologatietraject voor deze markten. In 2012 wil Detroit Electric 270 duizend auto`s afzetten in de drie genoemde markten. De verwachte verkoopprijs ligt tussen de 23 en 26 duizend euro.

Electric Cars Europe, het bedrijf van Lotus-importeur Willem van der Kooij en Hjalmar Engel, neemt het importschap voor Europa op zich. ECE is momenteel op zoek naar distributiepartners in Europa. Naar verwachting gaat ECE vanaf 2010 de eerste auto`s importeren. ECE en Detroit Electric hebben een minderheidsbelang is elkaars ondernemingen.

Van der Kooij staat met Lotus op de AutoRAI. Daar zal ook de Lotus Elise ECE, een elektrische lotus, te zien zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.