Ouderen kiezen voor grijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het aandeel grijze auto`s loopt per leeftijdscategorie op. Van de 18-25 jarigen kiest 21,6% voor grijs. Maar liefst 53,2% van de 65+ers die een nieuwe auto koopt, bestelt hem in het grijs. Dat blijkt uit cijfers van het RDC.
Op de tweede plaats van populaire autokleuren staat zwart (29,8%), gevolgd door blauw (14,9%).
Jongeren tot 35 jaar zijn de belangrijkste kopers van lichte kleuren als geel en wit. Wit neemt vooral in populariteit toe onder jonge kopers van kleine auto’s als de Fiat 500, Suzuki Swift en de Renault Twingo.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.