Honda en GS Yuasa maken samen accu’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf combineert de kennis van hybride-techniek van Honda en de accukennis van GS Yuasa. De lithium-ion-accu heeft een grotere energiedichtheid en levert betere prestaties dan de nikkelmetaalhydrideaccu’s die nu nog gebruikt worden voor hybrides. GS Yuasa krijgt 51 procent van de aandelen van het nieuwe bedrijf en Honda krijgt 49 procent. De naam van de onderneming die in het voorjaar van 2009 opgericht wordt maken de partners later bekend.

Op de foto links Takeo Fukui, ceo van Honda, en rechts Makoto Yoda, president van GS Yuasa.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.