Merken werken samen in onderdelenbestelsysteem

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op dit moment draait er een pilot bij een klein aantal bedrijven, nog dit jaar moet het systeem worden uitgerold.
Een belangrijk aspect van het nieuwe systeem is dat het de dealers a la minute inzicht geeft in de omzet onderdelen die schadebedrijven hebben afgenomen. Dat is belangrijk omdat in veel SLA’s tussen dealerorganisaties en schadeketens, afspraken zijn opgenomen over de af te nemen omzet.
“We hebben het systeem zo universeel mogelijk gebouwd”, zegt Edwin Hoogeveen van Direct Access. “Daardoor kunnen andere automerken en schadeketens relatief eenvoudig aansluiten.” Bovendien wordt hierdoor voorkomen dat iedere merkorganisatie met een eigen onderdelenbestelsysteem komt.

Merken werken samen in onderdelenbestelsysteem | Automotive Online

Merken werken samen in onderdelenbestelsysteem

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op dit moment draait er een pilot bij een klein aantal bedrijven, nog dit jaar moet het systeem worden uitgerold.
Een belangrijk aspect van het nieuwe systeem is dat het de dealers a la minute inzicht geeft in de omzet onderdelen die schadebedrijven hebben afgenomen. Dat is belangrijk omdat in veel SLA’s tussen dealerorganisaties en schadeketens, afspraken zijn opgenomen over de af te nemen omzet.
“We hebben het systeem zo universeel mogelijk gebouwd”, zegt Edwin Hoogeveen van Direct Access. “Daardoor kunnen andere automerken en schadeketens relatief eenvoudig aansluiten.” Bovendien wordt hierdoor voorkomen dat iedere merkorganisatie met een eigen onderdelenbestelsysteem komt.