Team achter de ‘auto van planten’ op Inspiration Day

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De biologisch afbreekbare Lina (foto: TU/Ecomotive).

Inspiratie hoeft niet altijd van ver te komen: ook in de autobranche zelf zijn er innovaties te vinden. Tijdens Automotive Inspiration Day pitcht een viertal bedrijven hun concept ten overstaan van een deskundige jury, bestaande uit Adriaan Roggeveen (voormalig ceo onderdelenleverancier Sator), Jos Nijland (dga occasionbedrijf NL Car Group) en Steven Kop (directeur creatief bureau Creatieve Koppen).

De volgende vier pitches zijn tijdens het evenement te zien:

  • Crossyn: verzamelt, analyseert en verrijkt data van voertuigen;
  • Stappin: autodeelformule voor particulieren én bedrijven;
  • Tu/ecomotive, over Lina, de biologisch afbreekbare auto;
  • Servicebook, het digitale onderhoudsboekje van een auto.

Tijdens het evenement houden de bedenkers van deze concepten een korte pitch, waarna ze aan de tand worden gevoeld door de jury, om te toetsen hoe groot de succesfactor is. De juryleden houden zelf in ieder geval van vernieuwing: Roggeveen was als directeur van Van Heck/Sator onder meer verantwoordelijk voor de lancering van bestelplatform Mijngrossier.nl, garageformule Vakgarage en de Mijngarage.nl plug-in telematicadongel.

Kop is oprichter van Creatieve Koppen en in die hoedanigheid helpt hij bedrijven met het bedenken en uitwerken van nieuwe businesscases. Dit gebeurt onder andere door middel van brainstormsessies waarbij mensen van allerlei pluimage en uit diverse branches wordt gevraagd om mee te doen.

Nijland is directeur en oprichter van de autogroothandel NL Car Group, autobedrijf Nijland & Leussink en mede-oprichter van Biddo, een samenwerkingsverband van verschillende concurrerende groothandelsbedrijven.

Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar voor de Automotive Inspiration Day. Aanmelden kan hier.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.