ALD wint fleet innovatieprijs met Move-app

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Vlnr: Christine Rodriques (project manager ALD SA), Lonneke van der Horst (marketingdirecteur ALD Nederland), Niels Onderwater (innovatie marketeer ALD).

Leasemaatschappij ALD veroverde vandaag met de app Move de Fleet Europe Innovation award, een prijs voor het meest innovatieve leaseproduct. Vorig jaar won er ook een leasemaatschappij: Athlon pakte toen de eerste de prijs met een concept om auto’s te wisselen.

Met de app ALD Move krijgen medewerkers advies over hoe ze hun reis het beste kunnen ondernemen, op basis van de meest voorkomende vervoermiddelen. “We geloven heel sterk dat leasing veel flexibeler wordt en met ALD Move willen we die stap maken naar een meer geïntegreerde aanpak van mobiliteit”, reageert marketingdirecteur Lonneke van der Horst. “Gezien de reacties die we krijgen is een internationale uitrol zeer waarschijnlijk.”Op 14 november vindt Future Fleet&Mobility Experience plaats. Op het event is een overzicht te zien van alle trends en innovaties op het gebied van zakelijke mobiliteit.

De tweede prijs ging naar Arval voor zijn Carsharing-app, de derde prijs naar -Bond, een nanocoating die een extra beschermende laag op de voorruit aanbrengt.

Fixico

De winnaar werd gekozen door een combinatie van jurystemmen (70%) en publiek (30%) dat via de website van Fleet Europe Summit stemde. De prijzen warden uitgereikt door Alessandro Grosso, hoofd van de afdeling Fleet en Business EMEA bij fabrikant FCA.

De uitreiking viel samen met die van de Smart Mobility Start-up of the Year award, die werd gewonnen door Vaigo: een MaaS-platform die de administratie last wegneemt die komt kijken bij het aanbieden van multimodale mobiliteit. Vorig jaar won het Nederlandse Fixico de start-up award.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

ALD wint fleet innovatieprijs met Move-app | Automotive Online

ALD wint fleet innovatieprijs met Move-app

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Vlnr: Christine Rodriques (project manager ALD SA), Lonneke van der Horst (marketingdirecteur ALD Nederland), Niels Onderwater (innovatie marketeer ALD).

Leasemaatschappij ALD veroverde vandaag met de app Move de Fleet Europe Innovation award, een prijs voor het meest innovatieve leaseproduct. Vorig jaar won er ook een leasemaatschappij: Athlon pakte toen de eerste de prijs met een concept om auto’s te wisselen.

Met de app ALD Move krijgen medewerkers advies over hoe ze hun reis het beste kunnen ondernemen, op basis van de meest voorkomende vervoermiddelen. “We geloven heel sterk dat leasing veel flexibeler wordt en met ALD Move willen we die stap maken naar een meer geïntegreerde aanpak van mobiliteit”, reageert marketingdirecteur Lonneke van der Horst. “Gezien de reacties die we krijgen is een internationale uitrol zeer waarschijnlijk.”Op 14 november vindt Future Fleet&Mobility Experience plaats. Op het event is een overzicht te zien van alle trends en innovaties op het gebied van zakelijke mobiliteit.

De tweede prijs ging naar Arval voor zijn Carsharing-app, de derde prijs naar -Bond, een nanocoating die een extra beschermende laag op de voorruit aanbrengt.

Fixico

De winnaar werd gekozen door een combinatie van jurystemmen (70%) en publiek (30%) dat via de website van Fleet Europe Summit stemde. De prijzen warden uitgereikt door Alessandro Grosso, hoofd van de afdeling Fleet en Business EMEA bij fabrikant FCA.

De uitreiking viel samen met die van de Smart Mobility Start-up of the Year award, die werd gewonnen door Vaigo: een MaaS-platform die de administratie last wegneemt die komt kijken bij het aanbieden van multimodale mobiliteit. Vorig jaar won het Nederlandse Fixico de start-up award.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.