‘Niet verhuurders maar brokers verantwoordelijk voor prijsverschil’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat zegt Henk van den Helder, directeur van autoverhuurder Hertz Nederland, in reactie op een onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant leidt het opgeven van verschillende landen van herkomst bij reservering tot verschillende huurprijzen voor dezelfde auto. In 2014 heeft de Europese Commissie de grote autoverhuurders gevraagd aan die praktijk een einde te maken. In 2015 sloten de vijf grootste verhuurders en de Commissie een akkoord over een aantal maatregelen om de werkwijze aan te passen aan de Europese consumentenwetgeving. Van den Helder zegt dat het verschil in huurprijzen niet te wijten is aan verhuurbedrijven als Hertz, maar aan tussenpersonen of brokers.

Lees meer op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.