Einde aan winstgroei Leaseplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Leaseplan Corporate vandaag.

De winstdaling is een gevolg van het verschil tussen eenmalige baten en lasten (de leasemaatschappij verloor 8 miljoen euro op derivaten). De leasemaatschappij zag in de laatste vijf jaar de jaarwinst stijgen van 224 naar 442 miljoen euro. 

Groei in het mkb

Leaseplan-ceo Vahid Daemi is tevreden met de resultaten van het eerste halfjaar. “De vloot is gegroeid, we hebben veel geïnvesteerd en onze producten en diensten staan op het punt om ook in het Verre Oosten uitgerold te worden.” Leaseplan groeit vooral in de mkb- en particuliere markt. Daar bedroeg de groei voor Leaseplan 14,2 procent, tegen 5,9 procent in de grootzakelijke markt. Ook voor de rest van het jaar is hij optimistisch. Bekijk hier de presentatie die Vahid Daemi gaf op het Nationaal Automotive Congres 2020.

Leaseplan verkocht deze maand Travelcard aan Fleetcor. Door de relatie met Leaseplan was het voor Travelcard moeilijk om te groeien in het segment van grote leasemaatschappijen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Einde aan winstgroei Leaseplan | Automotive Online

Einde aan winstgroei Leaseplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Leaseplan Corporate vandaag.

De winstdaling is een gevolg van het verschil tussen eenmalige baten en lasten (de leasemaatschappij verloor 8 miljoen euro op derivaten). De leasemaatschappij zag in de laatste vijf jaar de jaarwinst stijgen van 224 naar 442 miljoen euro. 

Groei in het mkb

Leaseplan-ceo Vahid Daemi is tevreden met de resultaten van het eerste halfjaar. “De vloot is gegroeid, we hebben veel geïnvesteerd en onze producten en diensten staan op het punt om ook in het Verre Oosten uitgerold te worden.” Leaseplan groeit vooral in de mkb- en particuliere markt. Daar bedroeg de groei voor Leaseplan 14,2 procent, tegen 5,9 procent in de grootzakelijke markt. Ook voor de rest van het jaar is hij optimistisch. Bekijk hier de presentatie die Vahid Daemi gaf op het Nationaal Automotive Congres 2020.

Leaseplan verkocht deze maand Travelcard aan Fleetcor. Door de relatie met Leaseplan was het voor Travelcard moeilijk om te groeien in het segment van grote leasemaatschappijen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.