IFRS: Leaseplan gaat vanaf 2018 facturen splitsen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alle beursgenoteerde bedrijven moeten vanaf dat jaar hun leaseverplichtingen op de balans opnemen. Op dit moment hoeft dat nog niet. “Maar”, stelt Martijn Versteegen, marketingdirecteur van Leaseplan Nederland, “de leaseverplichtingen van deze bedrijven moeten nu ook in de toelichting van de jaarrekening staan. We weten natuurlijk niet wat klanten in de toekomst gaan doen, maar we verwachten niet dat ze door deze wijzigingen hun wagenpark anders gaan financieren.”

Leaseplan laat het aan de klanten over of zij wel of geen gesplitste factuur willen. “Omdat we willen dat klanten ook de vergelijkende cijfers juist kunnen opnemen, werken we er naartoe de wijzigingen in 2018 al doorgevoerd te hebben”, aldus Versteegen.

Lees op Fleet&Mobility wat de wijzigingen in de IFRS volgens experts kunnen betekenen voor zowel de fleet- als de leasebranche

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.