Volkswagen pakt Europese EV-koppositie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volkswagen rolt momenteel zijn ID-lijn uit. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft in oktober het grootste aantal EV’s geregistreerd in Europa. Dat constateert dataleverancier Jato Dynamics op basis van informatie uit 27 markten. In september was het nog Tesla, dat met een forse Model Y-push zowel de EV- als totaalmarkt aanvoerde.

De ID.4, ID.3 en Fiat 500e voeren de EV-registraties in oktober aan. Overall is het de Peugeot 208 die de Volkswagen Golf nipt voor blijft. Volgens Jato is de registratiestijging vooral te danken aan het feit dat bij Volkswagen de uitleveringen weer op gang komen.

Jato stelt ook dat MG met 12 duizend registraties een recordmaand kende. Volgens Jato is MG ‘het bewijs’ dat Chinese fabrikanten een kans van slagen hebben, mits ze met betaalbare EV’s komen.

ev sales by oem october 2022

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Volkswagen pakt Europese EV-koppositie | Automotive Online

Volkswagen pakt Europese EV-koppositie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volkswagen rolt momenteel zijn ID-lijn uit. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft in oktober het grootste aantal EV’s geregistreerd in Europa. Dat constateert dataleverancier Jato Dynamics op basis van informatie uit 27 markten. In september was het nog Tesla, dat met een forse Model Y-push zowel de EV- als totaalmarkt aanvoerde.

De ID.4, ID.3 en Fiat 500e voeren de EV-registraties in oktober aan. Overall is het de Peugeot 208 die de Volkswagen Golf nipt voor blijft. Volgens Jato is de registratiestijging vooral te danken aan het feit dat bij Volkswagen de uitleveringen weer op gang komen.

Jato stelt ook dat MG met 12 duizend registraties een recordmaand kende. Volgens Jato is MG ‘het bewijs’ dat Chinese fabrikanten een kans van slagen hebben, mits ze met betaalbare EV’s komen.

ev sales by oem october 2022

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.