Aandeel Tesla in 1 jaar bijna 60 procent gedaald

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
de EV-fabrikant bedroeg in november vorig jaar nog ruim 1 biljoen dollar. (Foto: Tesla) (Foto: Shutterstock)

De koers van Tesla op de Amerikaanse Nasdaq-beurs is maandag weer met bijna 7 procent gedaald naar 167,87 dollar. In een maand tijd is een aandeel Tesla nu 20,5 procent minder waard geworden terwijl over de voorafgaande twaalf maanden gezien de koers met 58 procent is gekelderd.

De totale beurswaarde van de EV-fabrikant bedroeg in november vorig jaar nog ruim 1 biljoen dollar. Deze waarde was maandag bij het slot van de beurs gedaald tot 526 miljard dollar. Tesla is daarmee overigens nog wel ruim 6 keer zoveel waard als Volkswagen Group, dat een marktwaarde van 84 miljard dollar noteert.

Investeerders uitten de afgelopen maanden vaker zorgen over de aandacht van topman Elon Musk nadat hij besloot Twitter over te nemen.

Ook zorgen over een prijsoorlog in China, veruit de belangrijkste nationale markt voor Tesla, en productiehaperingen houden investeerders bezig. Bovendien krijgt Tesla ook steeds meer te maken met de wet van de remmende voorsprong door de toenemende concurrentie van bijvoorbeeld Volkswagen en Stellantis maar zeker ook van de snel opkomende Chinese EV-merken. 

Aandeel Tesla in 1 jaar bijna 60 procent gedaald | Automotive Online

Aandeel Tesla in 1 jaar bijna 60 procent gedaald

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
de EV-fabrikant bedroeg in november vorig jaar nog ruim 1 biljoen dollar. (Foto: Tesla) (Foto: Shutterstock)

De koers van Tesla op de Amerikaanse Nasdaq-beurs is maandag weer met bijna 7 procent gedaald naar 167,87 dollar. In een maand tijd is een aandeel Tesla nu 20,5 procent minder waard geworden terwijl over de voorafgaande twaalf maanden gezien de koers met 58 procent is gekelderd.

De totale beurswaarde van de EV-fabrikant bedroeg in november vorig jaar nog ruim 1 biljoen dollar. Deze waarde was maandag bij het slot van de beurs gedaald tot 526 miljard dollar. Tesla is daarmee overigens nog wel ruim 6 keer zoveel waard als Volkswagen Group, dat een marktwaarde van 84 miljard dollar noteert.

Investeerders uitten de afgelopen maanden vaker zorgen over de aandacht van topman Elon Musk nadat hij besloot Twitter over te nemen.

Ook zorgen over een prijsoorlog in China, veruit de belangrijkste nationale markt voor Tesla, en productiehaperingen houden investeerders bezig. Bovendien krijgt Tesla ook steeds meer te maken met de wet van de remmende voorsprong door de toenemende concurrentie van bijvoorbeeld Volkswagen en Stellantis maar zeker ook van de snel opkomende Chinese EV-merken.