Ook Volvo zegt lidmaatschap Acea op

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volvo

Fabrikant Volvo zegt zijn lidmaatschap van branchevereniging Acea op. Dat bevestigt Volvo. Vorige maand zegde Stellantis zijn lidmaatschap al op. 

Volvo is om een reactie gevraagd. Automotive-columnist Arjen de Jong voorspelde vorig jaar dat grote fabrikanten de RAI Vereniging zouden verlaten. Hij pleitte voor vergaande samenwerking tussen Bovag en RAI.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat Volvo Cars’ duurzaamheidstrategie en ambities niet volledig parallel lopen met de positionering van Acea en de manier waarop ze op dit moment werkt. We denken dat het daarom beter is om voorlopig een andere richting in te slaan. Wat we als sector doen, zal een grote rol spelen bij de besluiten waarmee de wereld nog enige kans heeft om de klimaatverandering tot omkeer te brengen,’’ aldus Volvo.

Stellantis zegde, naast zijn Acea-lidmaatschap, ook dat op RAI Vereniging op. Volvo Nederland laat aan Automotive wel weten dat het Acea-besluit los staat van nationale lidmaatschappen van brancheverenigingen en zegt niet te kunnen reageren op internationale aangelegenheden.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.