Renault-ceo: ‘Vertrek uit Rusland zeer complex’

Oorlog Oekraïne • Als het bedrijf zich volledig terugtrekt uit Rusland, kan de automaker in de problemen komen.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Luca de Meo verwacht grote problemen bij terugtrekking uit Rusland. (Foto: Renault)

Renault Groupe-ceo Luca de Meo heeft gewaarschuwd dat de terugtrekking van de autofabrikant uit Rusland een “zeer complexe situatie” voor het bedrijf zal creëren. Dit zei hij in een interne video voor werknemers, meldt Automotive News Europe. Het is de eerste keer dat de ceo spreekt over een eventuele terugtrekking uit het land.

Renault meldde woensdagavond dat het de activiteiten in zijn fabriek in Moskou zou stopzetten en paste direct de winstverwachting aan. Het bedrijf heeft zijn marge voor de operationele groep verlaagd tot ongeveer 3 procent, een daling ten opzichte van de eerdere voorspelling van 4 procent of meer.  Het heeft zijn cashflowvooruitzichten voor auto’s bijgesteld naar ‘positief’. Het bedrijf schatte dat bedrag eerder op ‘1 miljard euro of meer’.

Belangrijke markt

Wereldwijd is Rusland de tweede markt voor het Franse merk. Daarnaast is het mede-aandeelhouder in Avtovaz, producent van Lada. Een belangrijk deel van Renault’s turnaround-strategie was gebaseerd op het samenvoegen van het goedkope merk Dacia en Lada in één enkele business unit. Lada’s voertuigen zouden worden gebouwd met hetzelfde platform als Dacias om de synergiën te vergroten.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Renault-ceo: ‘Vertrek uit Rusland zeer complex’ | Automotive Online

Renault-ceo: ‘Vertrek uit Rusland zeer complex’

Oorlog Oekraïne • Als het bedrijf zich volledig terugtrekt uit Rusland, kan de automaker in de problemen komen.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Luca de Meo verwacht grote problemen bij terugtrekking uit Rusland. (Foto: Renault)

Renault Groupe-ceo Luca de Meo heeft gewaarschuwd dat de terugtrekking van de autofabrikant uit Rusland een “zeer complexe situatie” voor het bedrijf zal creëren. Dit zei hij in een interne video voor werknemers, meldt Automotive News Europe. Het is de eerste keer dat de ceo spreekt over een eventuele terugtrekking uit het land.

Renault meldde woensdagavond dat het de activiteiten in zijn fabriek in Moskou zou stopzetten en paste direct de winstverwachting aan. Het bedrijf heeft zijn marge voor de operationele groep verlaagd tot ongeveer 3 procent, een daling ten opzichte van de eerdere voorspelling van 4 procent of meer.  Het heeft zijn cashflowvooruitzichten voor auto’s bijgesteld naar ‘positief’. Het bedrijf schatte dat bedrag eerder op ‘1 miljard euro of meer’.

Belangrijke markt

Wereldwijd is Rusland de tweede markt voor het Franse merk. Daarnaast is het mede-aandeelhouder in Avtovaz, producent van Lada. Een belangrijk deel van Renault’s turnaround-strategie was gebaseerd op het samenvoegen van het goedkope merk Dacia en Lada in één enkele business unit. Lada’s voertuigen zouden worden gebouwd met hetzelfde platform als Dacias om de synergiën te vergroten.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.