Stellantis verdrievoudigt nettowinst naar 13 miljard euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
In 2021 wist Stellantis zijn nettowinst te verdrievoudigen. (Foto: Stellantis)

De nettowinst van autofabrikant Stellantis is in 2021 verdrievoudigd naar 13,4 miljard euro. Het operationeel resultaat steeg met 95 procent naar 18 miljard euro. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend bij de jaarcijfers. De omzet kwam uit op 152 miljard euro (+14%).

In 2021 realiseerde het bedrijf een operationele marge van 11,8 procent (operationeel resultaat / omzet), wat ruim boven de margedoelstelling van ongeveer 10 procent was. In 2020 was de marge 6,9 procent. Volgens het bedrijf is dit een gevolg van een sterke uitvoering van synergiën, die ongeveer 3,2 miljard euro aan besparing opleverden.

De prestaties bewijzen volgens Carlos Tavares, ceo van Stellantis, dat het bedrijf een sterke positie inneemt in de markt. “De recordresultaten bewijzen dat Stellantis goed gepositioneerd is om sterke prestaties te leveren, zelfs in de meest onzekere marktomstandigheden.”

De autofabrikant verwacht in 2022 zijn operationele marge vast te kunnen houden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.