Dochterbedrijf Boskalis helpt brand blussen op autoschip Felicity Ace

Jeroen Vos Jeroen Vos
De Beluga Ace, een soortgelijke car carrier van het Japanse Mol Shipping Company. (Foto: Mol Shipping Company)

Bergingsbedrijf Smit Salvage, een dochteronderneming van Boskalis, komt in actie bij het blussen van autoschip Felicity Ace op de Atlantische Oceaan. Dat meldt het Nederlandse bedrijf vandaag. Het vuur houdt sinds woensdag huis aan boord van het schip dat met zijn lading onderweg was van Duitsland naar de Verengde Staten.

De bemanning van het schip van de Japanse rederij Mol Shipping Company is inmiddels geëvacueerd. Het dochterbedrijf van Boskalis zet 16 experts in om met groot materieel te assisteren bij de brandbestrijding.

De lading van het schip bestaat volgens Automotive News Europe uit bijna 4 duizend auto’s van Porsche, Audi en Bentley. Het blussen van de brand zou lastig zijn doordat de lithium-ion batterijen van elektrische auto’s in brand zijn gevlogen. Het is overigens niet duidelijk waar de brand is ontstaan.

Brand in een batterij is moeilijk te bestrijden. Daarom laait er regelmatig een discussie op over de veiligheid van elektrische auto’s in afgesloten plekken zoals parkeergarages.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Dochterbedrijf Boskalis helpt brand blussen op autoschip Felicity Ace | Automotive Online

Dochterbedrijf Boskalis helpt brand blussen op autoschip Felicity Ace

Jeroen Vos Jeroen Vos
De Beluga Ace, een soortgelijke car carrier van het Japanse Mol Shipping Company. (Foto: Mol Shipping Company)

Bergingsbedrijf Smit Salvage, een dochteronderneming van Boskalis, komt in actie bij het blussen van autoschip Felicity Ace op de Atlantische Oceaan. Dat meldt het Nederlandse bedrijf vandaag. Het vuur houdt sinds woensdag huis aan boord van het schip dat met zijn lading onderweg was van Duitsland naar de Verengde Staten.

De bemanning van het schip van de Japanse rederij Mol Shipping Company is inmiddels geëvacueerd. Het dochterbedrijf van Boskalis zet 16 experts in om met groot materieel te assisteren bij de brandbestrijding.

De lading van het schip bestaat volgens Automotive News Europe uit bijna 4 duizend auto’s van Porsche, Audi en Bentley. Het blussen van de brand zou lastig zijn doordat de lithium-ion batterijen van elektrische auto’s in brand zijn gevlogen. Het is overigens niet duidelijk waar de brand is ontstaan.

Brand in een batterij is moeilijk te bestrijden. Daarom laait er regelmatig een discussie op over de veiligheid van elektrische auto’s in afgesloten plekken zoals parkeergarages.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.