‘Dieselfraude-onderzoek suv’s Mitsubishi, Peugeot, Citroën’

Emissiefraude • In Duitsland wordt onderzoek gedaan naar de rol van enkele medewerkers van Stellantis.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Enkele medewerkers van PSA (Stellantis) worden onderzocht wegens mogelijke betrokkenheid bij emissiefraude (foto: Shutterstock)

Het parket van de rechtbank van Frankfurt onderzoekt de rol van enkele medewerkers van Stellantis bij de mogelijke dieselfraude van Peugeot, Citroën en Mitsubishi. De Duitse site Wirtschaftswoche meldt dat het bericht is bevestigd door de rechtbank. 

De focus in het onderzoek ligt op motoren in suv’s van Mitsubishi, Peugeot en Citroën. Deze zouden zijn voorzien van een illegale regeling die de uitlaatgasreiniging (deels) uitschakelt onder bedrijfsomstandigheden.

Parallellen 

Volgens Wirtschaftswoche heeft het onderzoek parallellen met de lopende onderzoeken naar medewerkers van Continental, waarbij onder meer topman Wolfgang Schäfer werd ontslagen. Daar worden enkele medewerkers onderzocht, op verdenking dat zij al in 2015 wisten dat door Continental geleverde apparatuur voor motorsturing zichzelf buiten testsituaties uitschakelt. Deze apparatuur zou zijn gebruikt in suv’s van Mitsubishi, Peugeot en Citroën. Volgens Wirtschaftswoche heeft Stellantis (destijds nog PSA) tussen 2015 en 2018 1,6-Liter Euro 6-dieselmotoren aan Mitsubishi geleverd. 

Stellantis wil geen reactie geven, meldt woordvoerder Ellis Blasé na vragen van Automotive. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.