Porsche neemt meerderheidsbelang in e-bikeproducent Greyp

Jeroen Vos Jeroen Vos
Porsche heeft een meerderheidsbelang genomen in e-bikefabrikant Greyp. (Foto: Porsche)

Autofabrikant Porsche breidt zijn belang uit in e-bikeproducent Greyp. De fabrikant had al een belang van 10 procent in het Kroatische bedrijf. Dat meldt Porsche. Hoeveel dat nu is wordt niet vermeld, wel dat het een meerderheidsbelang is geworden.

Strategie

De investering past in de strategie van de autofabrikant om het aantal mobiliteitsproducten verder uit te breiden, zegt cfo Lutz Meschke van Porsche. “Wij hebben een duurzame e-mobility strategie en onze investeringen in de e-bike sector onderstrepen dat.” Eerder zette het bedrijf een joint-venture op met batterijfabrikant Customcells voor de productie van batterijen die sneller opladen en minder kosten.

In de komende 5 jaar steekt de fabrikant 15 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Hiervan is 6,5 miljard euro gereserveerd voor voertuigen die gedeeltelijk of volledig door batterijen worden aangedreven.

Rimac, een elektrische autostart-up, heeft een minderheidsbelang in e-bike producent Greyp. De start-up is samen met Porsche mede-eigenaar van Bugatti.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.