Europese bestelwagenverkoop noteert minnen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In juli (-15,7%) en augustus (-8,2%) zijn er in Europa minder bestelwagens geregistreerd. Dat meldt koepelorganisatie Acea. 

Tot en met augustus komen de bestelwagenregistraties uit op 1,1 miljoen eenheden, een plus van 23,6 procent ten opzichte van vorig jaar. In Nederland ligt het aantal registraties in deze periode op +19 procent.

Acea geeft geen verklaring voor de lagere registraties. Ook het aantal registraties van personenauto’s ligt lager. Dat komt volgens de koepelorganisatie door productieproblemen als gevolg van een tekort aan chips. Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Eerder deze maand was Acea-topman Eric-Mark Huitema een van de sprekers op het Nationaal Automotive Congres. Hij waarschuwde daar voor het snel duurder worden van nieuwe auto’s als gevolg van overheidsbeleid. Bekijk hieronder (vanaf: 05:50) wat Huitema te zeggen heeft. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Europese bestelwagenverkoop noteert minnen | Automotive Online

Europese bestelwagenverkoop noteert minnen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In juli (-15,7%) en augustus (-8,2%) zijn er in Europa minder bestelwagens geregistreerd. Dat meldt koepelorganisatie Acea. 

Tot en met augustus komen de bestelwagenregistraties uit op 1,1 miljoen eenheden, een plus van 23,6 procent ten opzichte van vorig jaar. In Nederland ligt het aantal registraties in deze periode op +19 procent.

Acea geeft geen verklaring voor de lagere registraties. Ook het aantal registraties van personenauto’s ligt lager. Dat komt volgens de koepelorganisatie door productieproblemen als gevolg van een tekort aan chips. Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Eerder deze maand was Acea-topman Eric-Mark Huitema een van de sprekers op het Nationaal Automotive Congres. Hij waarschuwde daar voor het snel duurder worden van nieuwe auto’s als gevolg van overheidsbeleid. Bekijk hieronder (vanaf: 05:50) wat Huitema te zeggen heeft. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.