‘Mercedes-Benz hervat Chinese autoproductie’

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Mercedes-Benz produceert in Beijing modellen zoals de GLC hierboven. (Foto: Shutterstock)

Mercedes-Benz begint deze week in zijn Beijing-fabriek weer met het produceren van auto’s, vertelt Ola Kallenius, ceo van Daimler aan Reuters. Het is nog te vroeg om te overzien wat de gevolgen van het coronavirus op de verkopen van Daimler zijn meldt Kallenius.

De desbetreffende fabriek is van Beijing Benz, een joint venture van Daimler en Beijing Automotive Industry Holding. Bij Beijing Benz worden zowel de GLA, GLC, C-klasse, E-klasse en de elektrische EQC gebouwd. Daimler heeft vorige week de het bestuur van Tianjin gevraagd zijn leveranciers weer open te laten gaan, volgens de Chinese technologie-site Technode. In Tianjin zit het gros van de leveranciers van Beijing Benz.

Andere merken

Honda gaat de productie van auto’s vanaf 17 februari weer hervatten. Volgens de autobouwer zijn er al enkele werknemers teruggekeerd in China en zet het bedrijf stappen om hun veiligheid te garanderen.  

Andere merken hebben juist aangegeven te stoppen met de productie van auto’s in sommige fabrieken vanwege een tekort aan Chinese onderdelen. Nissan maakte bekend dat zijn Japanse fabriek vanaf 17 februari stilgelegd wordt. Toyota legt tijdelijk zijn Japanse fabriek stil waar motorblokken gemaakt worden. Ook het Zuid-Koreaanse Hyundai heeft fabrieken gesloten vanwege het coronavirus. De autobouwer sloot vorige week drie Koreaanse fabrieken vanwege een onderdelentekort.

Reacties

  • PRG Buijs

    Wel de juiste stockfoto gebruiken!

‘Mercedes-Benz hervat Chinese autoproductie’ | Automotive Online

‘Mercedes-Benz hervat Chinese autoproductie’

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Mercedes-Benz produceert in Beijing modellen zoals de GLC hierboven. (Foto: Shutterstock)

Mercedes-Benz begint deze week in zijn Beijing-fabriek weer met het produceren van auto’s, vertelt Ola Kallenius, ceo van Daimler aan Reuters. Het is nog te vroeg om te overzien wat de gevolgen van het coronavirus op de verkopen van Daimler zijn meldt Kallenius.

De desbetreffende fabriek is van Beijing Benz, een joint venture van Daimler en Beijing Automotive Industry Holding. Bij Beijing Benz worden zowel de GLA, GLC, C-klasse, E-klasse en de elektrische EQC gebouwd. Daimler heeft vorige week de het bestuur van Tianjin gevraagd zijn leveranciers weer open te laten gaan, volgens de Chinese technologie-site Technode. In Tianjin zit het gros van de leveranciers van Beijing Benz.

Andere merken

Honda gaat de productie van auto’s vanaf 17 februari weer hervatten. Volgens de autobouwer zijn er al enkele werknemers teruggekeerd in China en zet het bedrijf stappen om hun veiligheid te garanderen.  

Andere merken hebben juist aangegeven te stoppen met de productie van auto’s in sommige fabrieken vanwege een tekort aan Chinese onderdelen. Nissan maakte bekend dat zijn Japanse fabriek vanaf 17 februari stilgelegd wordt. Toyota legt tijdelijk zijn Japanse fabriek stil waar motorblokken gemaakt worden. Ook het Zuid-Koreaanse Hyundai heeft fabrieken gesloten vanwege het coronavirus. De autobouwer sloot vorige week drie Koreaanse fabrieken vanwege een onderdelentekort.

Reacties

  • PRG Buijs

    Wel de juiste stockfoto gebruiken!