Teller EV-start up Rivian naar 1550 miljoen dollar

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De productie is vertraagd.

Cox Automotive investeert 350 miljoen dollar in de Amerikaanse start up voor grotere elektrische auto’s Rivian. Rivian ontving al eerder 500 miljoen dollar van Ford en 700 miljoen van Amazon, waarmee het totaal nu staat op een astronomische 1550 miljoen dollar.

Cox Automotive, het bedrijf achter een reeks autoverkoop-sites waaronder Autotrader.com en internationaal leverancier van diensten aan dealerbedrijven, ziet kansen in Rivian op het gebied van service, logistiek en online retailing. Rivian zelf moet met de nieuwe investering in staat zijn de ‘klantenervaring’ verder te verbeteren, zegt oprichter en CEO RJ Scaringe.

Rivian hoopt eind volgend jaar of begin 2021 haar eerste elektrische pick-up truck op de markt te brengen. Het bedrijf trekt de aandacht van grote investeerders omdat het zich nadrukkelijk richt op krachtige voertuigen die on- en off-road kunnen presteren en beter bestand zijn tegen ruw gebruik dan de elektrische auto’s die tot nu toe op de weg zijn.

De auto’s moeten gebouwd worden in een voormalige fabriek van Mitsubishi in Illinois die momenteel wordt omgebouwd en vernieuwd. Rivian is er de laatste tijd al in geslaagd enkele ‘hoogvliegers’ weg te kapen bij zowel Ford als General Motors.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Teller EV-start up Rivian naar 1550 miljoen dollar | Automotive Online

Teller EV-start up Rivian naar 1550 miljoen dollar

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De productie is vertraagd.

Cox Automotive investeert 350 miljoen dollar in de Amerikaanse start up voor grotere elektrische auto’s Rivian. Rivian ontving al eerder 500 miljoen dollar van Ford en 700 miljoen van Amazon, waarmee het totaal nu staat op een astronomische 1550 miljoen dollar.

Cox Automotive, het bedrijf achter een reeks autoverkoop-sites waaronder Autotrader.com en internationaal leverancier van diensten aan dealerbedrijven, ziet kansen in Rivian op het gebied van service, logistiek en online retailing. Rivian zelf moet met de nieuwe investering in staat zijn de ‘klantenervaring’ verder te verbeteren, zegt oprichter en CEO RJ Scaringe.

Rivian hoopt eind volgend jaar of begin 2021 haar eerste elektrische pick-up truck op de markt te brengen. Het bedrijf trekt de aandacht van grote investeerders omdat het zich nadrukkelijk richt op krachtige voertuigen die on- en off-road kunnen presteren en beter bestand zijn tegen ruw gebruik dan de elektrische auto’s die tot nu toe op de weg zijn.

De auto’s moeten gebouwd worden in een voormalige fabriek van Mitsubishi in Illinois die momenteel wordt omgebouwd en vernieuwd. Rivian is er de laatste tijd al in geslaagd enkele ‘hoogvliegers’ weg te kapen bij zowel Ford als General Motors.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.