‘Jaguar Land Rover gaat EV’s bouwen in Groot-Brittannië’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De XJ sedan zal als eerste een elektrische variant krijgen. (Foto: shutterstock)

Jaguar Land Rover (JLR) gaat deze week nog plannen aankondigen om EV’s te bouwen in een fabriek in het Britse Castle Bromwich. Zo meldt de Sunday Times.

Er zullen drie nieuwe EV’s geïntroduceerd worden, te beginnen met een elektrische variant van de XJ sedan. Daarna zal een elektrische SUV geproduceerd worden, aldus de krant. JLR’s eerste EV, de Jaguar I-Pace, is gebouwd door Magna Steyr in Oostenrijk dat auto’s bouwt in opdracht van anderen. De eerste elektrische SUV van JLR zal naar verwachting een batterijgevoede versie van de volgende generatie Range Rover zijn. De fabrikant heeft eerder al aangekondigd om met BMW samen elektromotoren te maken.

Eerder maakte Aston Martin bekend  ook aan een fabriek te openen in Groot-Brittannië. Dit gaf de lokale arbeidskrachten ook weer hoop. De Britse automobielsector wordt geplaagd door ontslagreeksen na een dalende vraag naar dieselvoertuigen en de dreigende Brexit.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.