‘Audi-topman Stadler gearresteerd’ (Update)

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Rupert Stadler is bestuursvoorzitter Audi AG (foto: Audi)

Audi-topman Rupert Stadler (55) werd maandagochtend gearresteerd. Moederconcern Volkswagen heeft dit tegenover de Süddeutsche Zeitung bevestigd. De precieze reden voor de aanhouding van Stadler is nog niet bekend, maar volgens de Duitse krant wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte. Stadler zou vanmorgen in zijn woning in Ingolstadt zijn gearresteerd waarna zijn huis werd doorzocht. Stadler is tot nu toe de hoogste functionaris die in verband met de Dieselaffaire werd gearresteerd.

Begin deze maand deed de Duitse justitie al een huiszoeking bij Stadler en een andere Audi-topman. Audi wordt al lange tijd als verdachte beschouwd als een van de aanstichters van de sjoemelaffaire. De Duitse justitie deed al meerdere invallen en nam meerdere Audi-medewerkers op de korrel. Er zitten al twee oud-managers van Audi vast in afwachting van hun rechtszaak. Stadler werd eerder dit jaar gepromoveerd en is nu verantwoordelijk voor de verkoop van het hele concern.

Update 23.00 uur

De Nederlander Bram Schot werd eerder vanavond door diverse media genoemd als interim-directeur van Audi, op basis van een anonieme bron. Bloomberg meldt zojuist echter dat er intern te veel weerstand zou zijn tegen zijn tijdelijke aanstelling. Morgenochtend voorbeurs zou de fabrikant met een mededeling komen. Schot zit sinds vorig jaar in de directie van Audi.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Reacties

  • PRG Buijs

    Waarnemer wordt Bram Schot!