Tesla geeft voor 1,5 miljard dollar obligaties uit voor productie Model 3

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Dat meldt Tesla vandaag. Vorige week presenteerde Tesla de halfjaarcijfers. Bij een gelijkblijvend verlies (ruim 600 miljoen dollar) verdubbelde de omzet tot ruim vijf miljard.

Eind juli werd de eerste Tesla Model 3 geproduceerd. Tesla-topman Elon Musk heeft al meerdere keren aangegeven dat de productie van de Model 3 ingewikkeld is, waarbij hij vooral vreest voor leveringsproblemen bij toeleveranciers van Tesla. Daar had het bedrijf dit jaar ook al last van. Uit de halfjaarcijfers bleek al dat Tesla in het tweede kwartaal meer dan een miljard dollar uitgaf aan het opstarten van de productie.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tesla geeft voor 1,5 miljard dollar obligaties uit voor productie Model 3 | Automotive Online

Tesla geeft voor 1,5 miljard dollar obligaties uit voor productie Model 3

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Dat meldt Tesla vandaag. Vorige week presenteerde Tesla de halfjaarcijfers. Bij een gelijkblijvend verlies (ruim 600 miljoen dollar) verdubbelde de omzet tot ruim vijf miljard.

Eind juli werd de eerste Tesla Model 3 geproduceerd. Tesla-topman Elon Musk heeft al meerdere keren aangegeven dat de productie van de Model 3 ingewikkeld is, waarbij hij vooral vreest voor leveringsproblemen bij toeleveranciers van Tesla. Daar had het bedrijf dit jaar ook al last van. Uit de halfjaarcijfers bleek al dat Tesla in het tweede kwartaal meer dan een miljard dollar uitgaf aan het opstarten van de productie.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.