‘PSA gaat autonoom rijdende auto’s testen op de péage’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: PSA

Dit meldt Automotive News Europe.

Bij autonoom rijden op level 4 gaat het om auto’s die onder bepaalde omstandigheden, zoals de file of de snelweg, kunnen rijden zonder menselijk toezicht. Binnen de samenwerking zorgt PSA voor de auto’s, terwijl Almotive (dat ook vestigingen in Finland en Californië heeft) de besturingssystemen levert. Er komen tests op de Franse snelwegen met snelheden tot 129 kilometer per uur. Aandachtspunten zijn onder meer de werking van adaptive cruise control, automatisch wisselen van rijbaan, het wisselen tussen automatische en menselijke besturing en het voorkomen van aanrijdingen. Het is nog niet bekend hoeveel voertuigen er worden ingezet.

De twee bedrijven werken sinds mei dit jaar samen aan het project. Op een afgebakend terrein in Hongarije werden tests gedaan met een Citroën C4 Picasso.

Tussen de Franse autoconcerns is een wedloop ontstaan wie het verste is met autonoom rijden. Dit kwam in juli tot uiting toen het erom ging wie het eerst automatische een tolpoort van de péage kon passeren: Renault of PSA. Ook een groot aantal andere autofabrikanten en toeleveranciers, zoals BMW en Intel, werken samen aan autonoom rijden. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.