Autoverkoop H1: Renault stoot door naar koppositie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de vier fabrikanten.

Renault verkocht 5,26 miljoen auto’s, Volkswagen 5,15 miljoen en Toyota 5,13 miljoen. General Motors, dat dit jaar Opel verkocht aan PSA, zag zijn verkoop dalen naar 4,7 miljoen auto’s. Renault-topman Carlos Ghosn gaf eerder dit jaar al aan dat mede door de overname van Mitsubishi (half miljoen verkochte auto’s in 2017) de koppositie haalbaar moet zijn. Die koppositie is nu in handen van Volkswagen, dat vorig jaar voor de eerste keer de grootste autofabrikant ter wereld was. In Europa blijft VW de concurrentie nog voor. Bekijk de Nederlandse en Europese verkoopcijfers in de Automotive Kennisbank.

Renault profiteert voornamelijk van de grote vraag naar suv’s wereldwijd, stellen analisten. Of het merk over heel 2017 de grootste autofabrikant wordt, is nog niet te voorspellen, daarvoor liggen de verkopen nog te dicht bij elkaar. De koppositie leidt niet tot een hogere beurskoers, die daalde vandaag enkele procenten. Analisten hadden betere cijfers verwacht van Renault.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Autoverkoop H1: Renault stoot door naar koppositie | Automotive Online

Autoverkoop H1: Renault stoot door naar koppositie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de vier fabrikanten.

Renault verkocht 5,26 miljoen auto’s, Volkswagen 5,15 miljoen en Toyota 5,13 miljoen. General Motors, dat dit jaar Opel verkocht aan PSA, zag zijn verkoop dalen naar 4,7 miljoen auto’s. Renault-topman Carlos Ghosn gaf eerder dit jaar al aan dat mede door de overname van Mitsubishi (half miljoen verkochte auto’s in 2017) de koppositie haalbaar moet zijn. Die koppositie is nu in handen van Volkswagen, dat vorig jaar voor de eerste keer de grootste autofabrikant ter wereld was. In Europa blijft VW de concurrentie nog voor. Bekijk de Nederlandse en Europese verkoopcijfers in de Automotive Kennisbank.

Renault profiteert voornamelijk van de grote vraag naar suv’s wereldwijd, stellen analisten. Of het merk over heel 2017 de grootste autofabrikant wordt, is nog niet te voorspellen, daarvoor liggen de verkopen nog te dicht bij elkaar. De koppositie leidt niet tot een hogere beurskoers, die daalde vandaag enkele procenten. Analisten hadden betere cijfers verwacht van Renault.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.