‘Oud -VW topman Piëch weigert te getuigen in dieselaffaire’

Redactie Redactie

Dat meldt persbureau Reuters. Piëch liet in april 2016 aan het Amerikaanse advocatenkantoor Jones Day en de Amerikaanse Officier van Justitie weten dat verschillende (ex)topmannen van VW eerder afwisten van het gesjoemel met dieselsoftware dan zij beweren. Ook zou Stephan Weil, premier van deelstaat Nedersaksen, eerder op de hoogte zijn geweest van het gesjoemel dan september 2015, het moment dat dieselgate wereldkundig werd gemaakt.

Volgens Piëchs advocaat wil hij zijn verklaring niet in het openbaar herhalen.

Eerder zei Volkswagen, naar aanleiding van de beschuldigingen van Piëch, juridische stappen tegen hem te willen nemen. 

Volgens Duitse media zou Piëch al in maart 2015 aan de bel hebben getrokken bij toenmalig topman Martin Winterkorn en enkele andere bestuurders over de sjoemelsoftware. Dat was een maand voor Piëch het veld moest ruimen bij Volkswagen en ongeveer een half jaar voor de hele affaire publiekelijk aan het licht kwam.

‘Oud -VW topman Piëch weigert te getuigen in dieselaffaire’ | Automotive Online

‘Oud -VW topman Piëch weigert te getuigen in dieselaffaire’

Redactie Redactie

Dat meldt persbureau Reuters. Piëch liet in april 2016 aan het Amerikaanse advocatenkantoor Jones Day en de Amerikaanse Officier van Justitie weten dat verschillende (ex)topmannen van VW eerder afwisten van het gesjoemel met dieselsoftware dan zij beweren. Ook zou Stephan Weil, premier van deelstaat Nedersaksen, eerder op de hoogte zijn geweest van het gesjoemel dan september 2015, het moment dat dieselgate wereldkundig werd gemaakt.

Volgens Piëchs advocaat wil hij zijn verklaring niet in het openbaar herhalen.

Eerder zei Volkswagen, naar aanleiding van de beschuldigingen van Piëch, juridische stappen tegen hem te willen nemen. 

Volgens Duitse media zou Piëch al in maart 2015 aan de bel hebben getrokken bij toenmalig topman Martin Winterkorn en enkele andere bestuurders over de sjoemelsoftware. Dat was een maand voor Piëch het veld moest ruimen bij Volkswagen en ongeveer een half jaar voor de hele affaire publiekelijk aan het licht kwam.