Tesla Motors draait verlies in het tweede kwartaal

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

De totale omzet steeg wel met 33 procent naar 1,3 miljard dollar. Tesla noteert daarmee voor de dertiende maand op rij een verlies. Tesla boekte ooit één keer een kwartaalwinst, namelijk in het eerste kwartaal van 2013.

“Het verlies was groter dan verwacht door hogere voertuigkosten en de kosten voor de batterijfabriek vielen hoger uit”. Dat zegt Elon Musk in een toelichting. Ook zegt hij op schema te liggen met de verwachte leveringen in de tweede helft van 2016 van 50 duizend Model S- en Model X-auto’s. Hoewel het beoogde aantal leveringen in het eerste half jaar niet gehaald werd, is het jaardoel van 80 tot 90 duizend voertuigen haalbaar als de H2-leveringsdoelen worden gerealiseerd. 

Tesla zei dat de bruto marges zullen verbeteren met 2 tot 3 procentpunt in de tweede helft van het jaar, hoewel de aangepaste operationele kosten naar verwachting met 30 procent stijgen over het volledige jaar.

Onlangs meldde Tesla dat het een bod had gedaan op zonne-energiebedrijf Solarcity. Deze week werd bekend dat het bod van 2,6 miljard euro is geaccepteerd.

Vorige week presenteerde Musk ook een ambitieus toekomstplan.

Tesla Motors draait verlies in het tweede kwartaal | Automotive Online

Tesla Motors draait verlies in het tweede kwartaal

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

De totale omzet steeg wel met 33 procent naar 1,3 miljard dollar. Tesla noteert daarmee voor de dertiende maand op rij een verlies. Tesla boekte ooit één keer een kwartaalwinst, namelijk in het eerste kwartaal van 2013.

“Het verlies was groter dan verwacht door hogere voertuigkosten en de kosten voor de batterijfabriek vielen hoger uit”. Dat zegt Elon Musk in een toelichting. Ook zegt hij op schema te liggen met de verwachte leveringen in de tweede helft van 2016 van 50 duizend Model S- en Model X-auto’s. Hoewel het beoogde aantal leveringen in het eerste half jaar niet gehaald werd, is het jaardoel van 80 tot 90 duizend voertuigen haalbaar als de H2-leveringsdoelen worden gerealiseerd. 

Tesla zei dat de bruto marges zullen verbeteren met 2 tot 3 procentpunt in de tweede helft van het jaar, hoewel de aangepaste operationele kosten naar verwachting met 30 procent stijgen over het volledige jaar.

Onlangs meldde Tesla dat het een bod had gedaan op zonne-energiebedrijf Solarcity. Deze week werd bekend dat het bod van 2,6 miljard euro is geaccepteerd.

Vorige week presenteerde Musk ook een ambitieus toekomstplan.