‘Eurocommissaris wil gelijke schadevergoeding VW-klanten in EU en VS’

Redactie Redactie
• Laatste update:

VW zal naar verwachting binnenkort overeenstemming bereiken met Amerikaanse rechtbank over een schikking ter waarde van bijna 10,3 miljard dollar voor Amerikaanse klanten die een sjoemeldiesel van het merk kochten. Daarbij worden bijna 500 duizend voertuigen teruggekocht en een gemiddelde compensatie geboden van zo’n 5 duizend dolar.

Volgens Bienkowska is het oneerlijk als Volkswagen zijn Europese klanten anders behandelt alleen vanwege een andere jurisdictie. “Door klanten in Europa anders te behandelen dan die in de VS, win je geen vertrouwen terug”, aldus Biekowska.

In Europa worden de sjoemeldiesels teruggeroepen en aangepast, maar zijn er geen plannen voor een financiële compensatie

‘Eurocommissaris wil gelijke schadevergoeding VW-klanten in EU en VS’ | Automotive Online

‘Eurocommissaris wil gelijke schadevergoeding VW-klanten in EU en VS’

Redactie Redactie
• Laatste update:

VW zal naar verwachting binnenkort overeenstemming bereiken met Amerikaanse rechtbank over een schikking ter waarde van bijna 10,3 miljard dollar voor Amerikaanse klanten die een sjoemeldiesel van het merk kochten. Daarbij worden bijna 500 duizend voertuigen teruggekocht en een gemiddelde compensatie geboden van zo’n 5 duizend dolar.

Volgens Bienkowska is het oneerlijk als Volkswagen zijn Europese klanten anders behandelt alleen vanwege een andere jurisdictie. “Door klanten in Europa anders te behandelen dan die in de VS, win je geen vertrouwen terug”, aldus Biekowska.

In Europa worden de sjoemeldiesels teruggeroepen en aangepast, maar zijn er geen plannen voor een financiële compensatie