Drie topmanagers Saab aangehouden, Muller ook verdacht (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het zou gaan om de voomalige ceo Jan Ake Jonsson en juriste Kristina Geers (getrouwd met voormalig Saab-woordvoerder Eric Geers). Zij  zouden de belastingdienst op grove wijze hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf, aldus Zweedse media. Medebestuurder Karl-Gustav Lindström wordt verdacht van medeplichtigheid. 

De vergrijpen hebben betrekking op de jaren 2010 en 2011. Victor Muller is volgens de Zweedse pers geen verdachte, al is er volgens De Telegraaf wel een inval geweest in het kantoor van Spyker in Zeewolde.

(update]
Victor Muller is wel verdachte. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet. De Nederlander kreeg volgens de krant 690 duizend euro uitbetaald voor zijn werkzaamheden bij Saab. Dat geld zou geboekt zijn als consultancy-werkzaamheden en Saab betaalde over dat bedrag geen sociale premies en belasting. Het geld werd betaald aan een bedrijf van Muller op de Nederlandse Antillen.

Victor Muller laat aan persbureau AFN weten dat hij niet benaderd is door de Zweedse autoriteiten. Wel gaf hij aan dat er een zaak loopt bij een fiscale rechter. Ook stelt Muller dat hij zelf wel belasting betaald heeft over het bedrag.

Drie topmanagers Saab aangehouden, Muller ook verdacht (update) | Automotive Online

Drie topmanagers Saab aangehouden, Muller ook verdacht (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het zou gaan om de voomalige ceo Jan Ake Jonsson en juriste Kristina Geers (getrouwd met voormalig Saab-woordvoerder Eric Geers). Zij  zouden de belastingdienst op grove wijze hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf, aldus Zweedse media. Medebestuurder Karl-Gustav Lindström wordt verdacht van medeplichtigheid. 

De vergrijpen hebben betrekking op de jaren 2010 en 2011. Victor Muller is volgens de Zweedse pers geen verdachte, al is er volgens De Telegraaf wel een inval geweest in het kantoor van Spyker in Zeewolde.

(update]
Victor Muller is wel verdachte. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet. De Nederlander kreeg volgens de krant 690 duizend euro uitbetaald voor zijn werkzaamheden bij Saab. Dat geld zou geboekt zijn als consultancy-werkzaamheden en Saab betaalde over dat bedrag geen sociale premies en belasting. Het geld werd betaald aan een bedrijf van Muller op de Nederlandse Antillen.

Victor Muller laat aan persbureau AFN weten dat hij niet benaderd is door de Zweedse autoriteiten. Wel gaf hij aan dat er een zaak loopt bij een fiscale rechter. Ook stelt Muller dat hij zelf wel belasting betaald heeft over het bedrag.