Vijf partijen geïnteresseerd in Saab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Chinese bedrijf Youngman zou nog steeds geïnteresseerd zijn. Verder zijn een Turks en een Indiaas bedrijf onder de kandidaten. De curator wil het bedrijf Saab in zijn geheel van de hand doen omdat het zo meer opbrengt dan als het in delen verkocht wordt.

Lening
Ondertussen heeft het Zweedse National Debt Office de lening die Saab uit had staan bij de Europese Centrale Bank terugbetaald. Hierdoor is de overheidsinstantie de grootste schuldeiser van de fabrikant geworden. Dat meldt Automotive News Europe.

Het Debt Office stond garant voor een krediet dat op kon lopen tot 400 miljoen euro. Van dit bedrag heeft Saab 217 miljoen opgenomen. De instantie had aandelen in Saab Automobile Parts en Saab Automobile Tools als onderpand gekregen. Deze zijn volgens het Debt Office meer waard dan de lening.

Vijf partijen geïnteresseerd in Saab | Automotive Online

Vijf partijen geïnteresseerd in Saab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Chinese bedrijf Youngman zou nog steeds geïnteresseerd zijn. Verder zijn een Turks en een Indiaas bedrijf onder de kandidaten. De curator wil het bedrijf Saab in zijn geheel van de hand doen omdat het zo meer opbrengt dan als het in delen verkocht wordt.

Lening
Ondertussen heeft het Zweedse National Debt Office de lening die Saab uit had staan bij de Europese Centrale Bank terugbetaald. Hierdoor is de overheidsinstantie de grootste schuldeiser van de fabrikant geworden. Dat meldt Automotive News Europe.

Het Debt Office stond garant voor een krediet dat op kon lopen tot 400 miljoen euro. Van dit bedrag heeft Saab 217 miljoen opgenomen. De instantie had aandelen in Saab Automobile Parts en Saab Automobile Tools als onderpand gekregen. Deze zijn volgens het Debt Office meer waard dan de lening.