BNP Paribas: ‘One Bank’ benadering levert compleet pakket aan automotive-oplossingen

Oliebollenspecial • “Samen met Arval bieden we alle mobiliteitsproducten aan, zoals financiering met restwaardegarantie en private lease.”
Redactie Redactie
Ron van den Heuvel: "Met Arval bieden we alle mobiliteitsdiensten.” (foto: BNP Paribas)

BNP Paribas is met ruim 1.300 werknemers een van de grootste internationale banken in Nederland. Met haar historische rol op de Europese mobiliteitsmarkt heeft BNP Paribas in haar verschillende businessunits een diepgaand inzicht ontwikkeld in de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd. 

BNP Paribas ondersteunt en adviseert de grootste bedrijven van Nederland, Arval BNP Paribas zet wagenparken en nieuwe mobiliteitsoplossingen in en BNP Paribas Leasing biedt zakelijk financieringsoplossingen voor de bijbehorende infrastructuur. BNP Paribas Personal Finance en BNP Paribas Cardif ondersteunen particulieren, autobedrijven en het midden- en kleinbedrijf met financierings-, financial lease of verzekeringsoplossingen. “We hebben een uitgebreid assortiment hoogwaardige financiële producten en diensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten. In deze laatste categorie vallen ook autofabrikanten, importeurs, autobedrijven, en leaseklanten”, aldus Ron van den Heuvel, sales- & marketingmanager van BNP Paribas Personal Finance.

De ‘One BNP’ benadering

“Er zijn niet veel aanbieders die zo werken, en dat maakt ons heel aantrekkelijk voor OEM’s. Samen met Arval bieden we alle mobiliteitsproducten aan, van financiering met restwaardegarantie en private lease tot voorraadfinanciering voor nieuwe en gebruikte auto’s en financiële en operationele lease”, aldus Van den Heuvel. Die combinatie met Arval is daarbij van cruciaal belang, en dat is volgens Van den Heuvel iets waar de autofabrikanten ook naar zoeken.

Ook de steeds strengere regelgeving met de daarbij gepaard gaande hogere kosten spelen een rol bij outsourcing. “Financiering en private lease zijn een belangrijke rol gaan spelen in de verkoop naar consumenten en fabrikanten zoeken juist daarom naar die partnercombinatie, die maar een gering aantal marktpartijen kunnen bieden”, vertelt hij. “Die combinatie en de automotive kennis hebben wij als BNP Paribas Europees en lokaal in huis. Daarnaast zien we dat grote dealergroepen en nieuwe markttoetreders bij ons aanhaken.”

Inmiddels is BNP Paribas Personal Finance, dat in 2019 actief werd in ons land, de captive financieringspartner van vooraanstaande automerken, en dat aantal zal verder groeien. BNP Paribas Personal Finance interpreteert en anticipeert op de nieuwste innovaties, markttrends en consumententrends om de partners van het bedrijf beter te begeleiden en hen te helpen strategieën te ontwikkelen waarbij de klant centraal staat. “Wij maken gebruik van digitale innovatie om een eenvoudige, gebruiksvriendelijke klantenervaring te bieden. Ons voordeel is dat we via onze businessunit ‘Mobility’ de juiste mensen, automotive kennis en ervaring in huis hebben voor deze sector”, vertelt Van den Heuvel.

Partner in uitdagende tijden

Naast de beperkte leveringen van nieuwe auto’s begint de automotivesector ook last te krijgen van een afnemend consumentenvertrouwen door met name de energiecrisis en de teruglopende economie. “We zien inmiddels via retailgroepen dat het moeizamer gaat in tegenstelling tot de trend over de afgelopen 24 maanden, grotere aankopen lijken te worden uitgesteld. Ook de transitie naar elektrische auto’s wordt een uitdaging, met name voor consumenten”.

Daarnaast veranderen, volgens Van den Heuvel, milieubewustzijn, strengere regelgeving, nieuwe toepassingen en technologische vooruitgang de mobiliteit op alle niveaus van de waardeketen, van autofabrikanten, dealerbedrijven, digitale spelers tot particulieren. “BNP Paribas Personal Finance is op de hoogte van de laatste veranderingen in de maatschappij en nieuwe consumententrends. Daarom hebben wij een reeks verantwoorde producten en diensten ontwikkeld, die inspelen op de veranderende gewoonten van de consument”, aldus Jasper Levie, marketeer bij het bedrijf. “Onze oplossingen zijn toegankelijk op mobiel en pc, thuis, bij autodealers of rechtstreeks bij ons klantencontactcentrum. Intern hebben we ook de policy dat medewerkers bij vervanging van een bedrijfswagen moeten gaan rijden met een ‘zero emission’-auto”. Ook duurzaamheid staat dus hoog op de agenda, getuige de toekenning van de Euromoney award ‘The world’s best bank for sustainable finance 2022’.

Als gezegd werkt BNP Paribas niet alleen samen met grote spelers, ook biedt zij via BNP Paribas oplossingen voor universele autobedrijven in Nederland. “Naast het ontwikkelen van complete captive-programma’s voor OEM’s en haar dealers kunnen we ook oplossingen bieden voor universele autobedrijven en occasions van consumenten”, aldus Levie. “Bij BNP Paribas hebben we dus altijd een passende financiële oplossing paraat, voor elk autobedrijf. Ook wanneer het economisch wat lastiger wordt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

BNP Paribas: ‘One Bank’ benadering levert compleet pakket aan automotive-oplossingen | Automotive Online

BNP Paribas: ‘One Bank’ benadering levert compleet pakket aan automotive-oplossingen

Oliebollenspecial • “Samen met Arval bieden we alle mobiliteitsproducten aan, zoals financiering met restwaardegarantie en private lease.”
Redactie Redactie
Ron van den Heuvel: "Met Arval bieden we alle mobiliteitsdiensten.” (foto: BNP Paribas)

BNP Paribas is met ruim 1.300 werknemers een van de grootste internationale banken in Nederland. Met haar historische rol op de Europese mobiliteitsmarkt heeft BNP Paribas in haar verschillende businessunits een diepgaand inzicht ontwikkeld in de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd. 

BNP Paribas ondersteunt en adviseert de grootste bedrijven van Nederland, Arval BNP Paribas zet wagenparken en nieuwe mobiliteitsoplossingen in en BNP Paribas Leasing biedt zakelijk financieringsoplossingen voor de bijbehorende infrastructuur. BNP Paribas Personal Finance en BNP Paribas Cardif ondersteunen particulieren, autobedrijven en het midden- en kleinbedrijf met financierings-, financial lease of verzekeringsoplossingen. “We hebben een uitgebreid assortiment hoogwaardige financiële producten en diensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten. In deze laatste categorie vallen ook autofabrikanten, importeurs, autobedrijven, en leaseklanten”, aldus Ron van den Heuvel, sales- & marketingmanager van BNP Paribas Personal Finance.

De ‘One BNP’ benadering

“Er zijn niet veel aanbieders die zo werken, en dat maakt ons heel aantrekkelijk voor OEM’s. Samen met Arval bieden we alle mobiliteitsproducten aan, van financiering met restwaardegarantie en private lease tot voorraadfinanciering voor nieuwe en gebruikte auto’s en financiële en operationele lease”, aldus Van den Heuvel. Die combinatie met Arval is daarbij van cruciaal belang, en dat is volgens Van den Heuvel iets waar de autofabrikanten ook naar zoeken.

Ook de steeds strengere regelgeving met de daarbij gepaard gaande hogere kosten spelen een rol bij outsourcing. “Financiering en private lease zijn een belangrijke rol gaan spelen in de verkoop naar consumenten en fabrikanten zoeken juist daarom naar die partnercombinatie, die maar een gering aantal marktpartijen kunnen bieden”, vertelt hij. “Die combinatie en de automotive kennis hebben wij als BNP Paribas Europees en lokaal in huis. Daarnaast zien we dat grote dealergroepen en nieuwe markttoetreders bij ons aanhaken.”

Inmiddels is BNP Paribas Personal Finance, dat in 2019 actief werd in ons land, de captive financieringspartner van vooraanstaande automerken, en dat aantal zal verder groeien. BNP Paribas Personal Finance interpreteert en anticipeert op de nieuwste innovaties, markttrends en consumententrends om de partners van het bedrijf beter te begeleiden en hen te helpen strategieën te ontwikkelen waarbij de klant centraal staat. “Wij maken gebruik van digitale innovatie om een eenvoudige, gebruiksvriendelijke klantenervaring te bieden. Ons voordeel is dat we via onze businessunit ‘Mobility’ de juiste mensen, automotive kennis en ervaring in huis hebben voor deze sector”, vertelt Van den Heuvel.

Partner in uitdagende tijden

Naast de beperkte leveringen van nieuwe auto’s begint de automotivesector ook last te krijgen van een afnemend consumentenvertrouwen door met name de energiecrisis en de teruglopende economie. “We zien inmiddels via retailgroepen dat het moeizamer gaat in tegenstelling tot de trend over de afgelopen 24 maanden, grotere aankopen lijken te worden uitgesteld. Ook de transitie naar elektrische auto’s wordt een uitdaging, met name voor consumenten”.

Daarnaast veranderen, volgens Van den Heuvel, milieubewustzijn, strengere regelgeving, nieuwe toepassingen en technologische vooruitgang de mobiliteit op alle niveaus van de waardeketen, van autofabrikanten, dealerbedrijven, digitale spelers tot particulieren. “BNP Paribas Personal Finance is op de hoogte van de laatste veranderingen in de maatschappij en nieuwe consumententrends. Daarom hebben wij een reeks verantwoorde producten en diensten ontwikkeld, die inspelen op de veranderende gewoonten van de consument”, aldus Jasper Levie, marketeer bij het bedrijf. “Onze oplossingen zijn toegankelijk op mobiel en pc, thuis, bij autodealers of rechtstreeks bij ons klantencontactcentrum. Intern hebben we ook de policy dat medewerkers bij vervanging van een bedrijfswagen moeten gaan rijden met een ‘zero emission’-auto”. Ook duurzaamheid staat dus hoog op de agenda, getuige de toekenning van de Euromoney award ‘The world’s best bank for sustainable finance 2022’.

Als gezegd werkt BNP Paribas niet alleen samen met grote spelers, ook biedt zij via BNP Paribas oplossingen voor universele autobedrijven in Nederland. “Naast het ontwikkelen van complete captive-programma’s voor OEM’s en haar dealers kunnen we ook oplossingen bieden voor universele autobedrijven en occasions van consumenten”, aldus Levie. “Bij BNP Paribas hebben we dus altijd een passende financiële oplossing paraat, voor elk autobedrijf. Ook wanneer het economisch wat lastiger wordt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.