Stellantis komt met 2 nieuwe organisaties voor Europese financierings- en leasediensten

Stellantis • De aankondiging valt samen met de oprichting van CA Auto Bank.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Stellantis)

Stellantis kondigt aan zijn Europese financierings- en leasediensten te versterken en stroomlijnen met de komst van twee vereenvoudigde organisaties: Stellantis Financial Services (voorheen Banque PSA Finance) en Leasys (waarin de activiteiten van Leasys en Free2move Lease worden geconsolideerd).

In december 2021 kondigde aan een leasemaaschappij op te richten met Crédit Agricole. De Bestaande joint ventures met BNP Paribas en Banco Santander zijn opnieuw vormgegeven.
Banque PSA Finance wordt nu omgedoopt tot Stellantis Financial Services en krijgt een financieringsentiteit per land voor alle Stellantis-merken, in samenwerking met BNP Paribas Personal Finance en Santander Consumer Finance.

Stellantis kondigt ook de oprichting aan van een operationele leasemaatschappij met meerdere merken, Leasys, een 50/50 joint venture met Crédit Agricole Consumer Finance na de consolidatie van Leasys en Free2move Lease.

1 miljoen

Het doel van de organisatie is om tegen 2026 een vloot van een miljoen voertuigen te bereiken. De joint venture kondigde eerder in maart 2023 aan dat zij een bindende overeenkomst hebben getekend voor de overname van de activiteiten van ALD en Leaseplan in respectievelijk Portugal en Luxemburg, waardoor de groeiplannen van het bedrijf werden versneld.

“Vandaag markeert de geboorte van Stellantis Financial Services, een belangrijke speler in de Europese autofinanciering, en van het nieuwe geconsolideerde Leasys”, aldus Philippe de Rovira, chief affiliates officer van Stellantis.

Stellantis bevestigt ook dat Crédit Agricole Consumer Finance het 50 procent belang in FCA Bank Group, nu CA Auto Bank, heeft verworven dat voorheen in handen was van Stellantis.

Stellantis komt met 2 nieuwe organisaties voor Europese financierings- en leasediensten | Automotive Online

Stellantis komt met 2 nieuwe organisaties voor Europese financierings- en leasediensten

Stellantis • De aankondiging valt samen met de oprichting van CA Auto Bank.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Stellantis)

Stellantis kondigt aan zijn Europese financierings- en leasediensten te versterken en stroomlijnen met de komst van twee vereenvoudigde organisaties: Stellantis Financial Services (voorheen Banque PSA Finance) en Leasys (waarin de activiteiten van Leasys en Free2move Lease worden geconsolideerd).

In december 2021 kondigde aan een leasemaaschappij op te richten met Crédit Agricole. De Bestaande joint ventures met BNP Paribas en Banco Santander zijn opnieuw vormgegeven.
Banque PSA Finance wordt nu omgedoopt tot Stellantis Financial Services en krijgt een financieringsentiteit per land voor alle Stellantis-merken, in samenwerking met BNP Paribas Personal Finance en Santander Consumer Finance.

Stellantis kondigt ook de oprichting aan van een operationele leasemaatschappij met meerdere merken, Leasys, een 50/50 joint venture met Crédit Agricole Consumer Finance na de consolidatie van Leasys en Free2move Lease.

1 miljoen

Het doel van de organisatie is om tegen 2026 een vloot van een miljoen voertuigen te bereiken. De joint venture kondigde eerder in maart 2023 aan dat zij een bindende overeenkomst hebben getekend voor de overname van de activiteiten van ALD en Leaseplan in respectievelijk Portugal en Luxemburg, waardoor de groeiplannen van het bedrijf werden versneld.

“Vandaag markeert de geboorte van Stellantis Financial Services, een belangrijke speler in de Europese autofinanciering, en van het nieuwe geconsolideerde Leasys”, aldus Philippe de Rovira, chief affiliates officer van Stellantis.

Stellantis bevestigt ook dat Crédit Agricole Consumer Finance het 50 procent belang in FCA Bank Group, nu CA Auto Bank, heeft verworven dat voorheen in handen was van Stellantis.