DCDW Podcast 292: Wouter van Veen, partner bij Oscar

William Widjaja William Widjaja
• Laatste update:

Wie is Wouter

Wouter van Veen, partner inderdaad van Oscar Autoverhuur. Paul en ik kennen me kaar uit de automotive wereld 15 jaar geleden denk ik. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende dealerbedrijven. Daarna een eigen autobedrijf geopend in de regio Barneveld. En daarna ingestapt naar Oscar Autoverhuur. Ik wil altijd mijn creativiteit kwijt, en dat kan ik hier absoluut.

Obstakels herkend

Dat hangt aan twee kanten. Onze business heeft twee klanten, de ene is het autobedrijf, de andere is de huurder. En eigenlijk hebben ze allebei een probleem in mijn ogen. De dealer is op het gebied van Leasing en verhuur puur aangewezen om de levering van de auto’s en zou daar eigenlijk nooit kunnen deelnemen om daar geld in te verdienen, behalve aan de transactie. En als we kijken naar de grote partijen zoals Europe cars, die controleren de markt met hun labels. Wij zorgen dat de autobedrijven daarin kunnen deelnemen en klanten kunnen binnenhalen op deze manier. En als ik mag doortrekken naar de huurder zelf, die staat gigantisch lang te wachten bij de bali’s met heel veel papierwerk, echt heel oude manier van werken. De administratie moet nog steeds gebeuren en daarbij is het nog helemaal niet transparant, bijvoorbeeld wat kost me huur auto nou eigenlijk, dan komt bijkijken verzekering hier en verzekering daar, je vakantie begint op die manier niet zoals jij het wilt. Wij zorgen dat de huurder zich voor perfect kan voorbereiden. Een hele transparante manier van pricing. En indien een auto die gereserveerd wordt niet meer beschikbaar is dat die dan ook duidelijk doorgecommuniceerd wordt. De eerste garantie is dat je dus van huis uit je huur betaald. Vervolgens hebben wij een verificatie gebouwd samen met Rabobank waarbij je thuis gaat verifiëren. En ten derde leveren wij geen huurders aan die contante betalingen aan bali’s doen.

Buitenland met huurauto?

De huurders dienen dat vooraf aan te geven dat zij naar buitenland toe gaan, dan is er een kleine toeslag van toepassing. Voor de verzekering en ook voor bepaalde zaken is het voor de verhuurder duurder. Wij monitoren dat aan de hand van trekkers dat de auto naar buitenland toe gaat. De wijze van betaling, als dit nu via betaling gaat of uit het borg gehaald moet, worden bepaald de huurder zelf. Borgstelling is voor extra kilometers, buitenlands gebruik, kleine schade, een lege tank, te laat terug brengen.

Onderscheidende USP

Het grote verschil tussen de andere dealers en Oscar autoverhuur is dat de dealer bij ons volledige vrijheid heeft bij het inzetten van de voertuigen en daarbij zijn eigen voertuig met zijn eigen geld. Het leasen van auto’s zoals Autohopper het doet, heb je heel veel vaste lasten elke maand, ook als de voertuigen stilstaan. Wij hebben een heel sterke eigen marketing team, zij zorgen dat we bij Google goed vertegenwoordigd zijn en zorgen dat we op de Ads bovenaan staan, maar ook met SEO-resultaten zorgen dat we binnen enkele weken bovenaan komen te staan. Dat zijn zaken die ik bij onze concurrenten nog niet gezien heb.

Luister de volledige podcast hier: 

DCDW Podcast 292: Wouter van Veen, partner bij Oscar | Automotive Online

DCDW Podcast 292: Wouter van Veen, partner bij Oscar

William Widjaja William Widjaja
• Laatste update:

Wie is Wouter

Wouter van Veen, partner inderdaad van Oscar Autoverhuur. Paul en ik kennen me kaar uit de automotive wereld 15 jaar geleden denk ik. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende dealerbedrijven. Daarna een eigen autobedrijf geopend in de regio Barneveld. En daarna ingestapt naar Oscar Autoverhuur. Ik wil altijd mijn creativiteit kwijt, en dat kan ik hier absoluut.

Obstakels herkend

Dat hangt aan twee kanten. Onze business heeft twee klanten, de ene is het autobedrijf, de andere is de huurder. En eigenlijk hebben ze allebei een probleem in mijn ogen. De dealer is op het gebied van Leasing en verhuur puur aangewezen om de levering van de auto’s en zou daar eigenlijk nooit kunnen deelnemen om daar geld in te verdienen, behalve aan de transactie. En als we kijken naar de grote partijen zoals Europe cars, die controleren de markt met hun labels. Wij zorgen dat de autobedrijven daarin kunnen deelnemen en klanten kunnen binnenhalen op deze manier. En als ik mag doortrekken naar de huurder zelf, die staat gigantisch lang te wachten bij de bali’s met heel veel papierwerk, echt heel oude manier van werken. De administratie moet nog steeds gebeuren en daarbij is het nog helemaal niet transparant, bijvoorbeeld wat kost me huur auto nou eigenlijk, dan komt bijkijken verzekering hier en verzekering daar, je vakantie begint op die manier niet zoals jij het wilt. Wij zorgen dat de huurder zich voor perfect kan voorbereiden. Een hele transparante manier van pricing. En indien een auto die gereserveerd wordt niet meer beschikbaar is dat die dan ook duidelijk doorgecommuniceerd wordt. De eerste garantie is dat je dus van huis uit je huur betaald. Vervolgens hebben wij een verificatie gebouwd samen met Rabobank waarbij je thuis gaat verifiëren. En ten derde leveren wij geen huurders aan die contante betalingen aan bali’s doen.

Buitenland met huurauto?

De huurders dienen dat vooraf aan te geven dat zij naar buitenland toe gaan, dan is er een kleine toeslag van toepassing. Voor de verzekering en ook voor bepaalde zaken is het voor de verhuurder duurder. Wij monitoren dat aan de hand van trekkers dat de auto naar buitenland toe gaat. De wijze van betaling, als dit nu via betaling gaat of uit het borg gehaald moet, worden bepaald de huurder zelf. Borgstelling is voor extra kilometers, buitenlands gebruik, kleine schade, een lege tank, te laat terug brengen.

Onderscheidende USP

Het grote verschil tussen de andere dealers en Oscar autoverhuur is dat de dealer bij ons volledige vrijheid heeft bij het inzetten van de voertuigen en daarbij zijn eigen voertuig met zijn eigen geld. Het leasen van auto’s zoals Autohopper het doet, heb je heel veel vaste lasten elke maand, ook als de voertuigen stilstaan. Wij hebben een heel sterke eigen marketing team, zij zorgen dat we bij Google goed vertegenwoordigd zijn en zorgen dat we op de Ads bovenaan staan, maar ook met SEO-resultaten zorgen dat we binnen enkele weken bovenaan komen te staan. Dat zijn zaken die ik bij onze concurrenten nog niet gezien heb.

Luister de volledige podcast hier: