Autohopper: steeds dichter bij de top drie

Oliebollenspecial • Het uitgangspunt is dat iedereen binnen een straal van tien kilometer bij een vestiging van Autohopper terecht kan.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Roel Steunenberg: "We verhuren ook heel veel personenauto’s.”

De verhuurder van personenauto’s, busjes en binnenkort ook vrachtwagens combineert een stevige ambitie met een prettige no-nonsense aanpak. En dat werkt goed, dit jaar was zelfs het meest succesvolle jaar in de elfjarige geschiedenis van Autohopper. Inmiddels kan op meer dan 130 plekken in Nederland van Autohopper worden gehuurd. “Onze vloot is nog nooit zo groot geweest.” 

Roel Steunenberg is directeur sales & operations en heeft dan ook alle reden tot tevredenheid. Al is van achterover leunen bepaald geen sprake. “Wij gaan voor een plek in de top drie”. Inmiddels is zo goed als een landelijke dekking gerealiseerd. Waarbij het uitgangspunt is dat iedereen binnen een straal van tien kilometer bij een vestiging van Autohopper terecht kan. De opvallende groei verklaart hij door te wijzen op wat volgens hem onderscheidend is voor de verhuurder. “Het begint ermee dat de klant denkt, misschien is het nu handig om een auto of een busje te huren. Dit is het moment waarop hem duidelijk wordt gemaakt waar die aan toe is en wat de kosten zijn. Bij ons kom je nooit voor verrassingen te staan en dat is wel zo prettig natuurlijk.”

Lange termijn

Dat geldt net zo goed voor de autobedrijven die op franchisebasis verhuurder zijn van Autohopper. “Het is een dienst die relatief eenvoudig in je onderneming is te implementeren. Daar komt bij dat wij veel doen om onze verhuurders te ondersteunen. Dat geldt voor de software die wij al jaren geleden hebben ontwikkeld en die ieder kwartaal wordt geüpdate. En dat geldt voor onze sales die landelijke klanten aan zich bindt waar de verhuurders natuurlijk voordeel van hebben.” Geen verrassing misschien dat sinds een paar jaar er ondernemers zijn die zich louter en alleen richten op de verhuur van Autohopper. Overigens worden het merendeel van de kandidaat-verhuurders afgewezen. “We kiezen altijd voor de lange termijn, met iedere verhuurder willen we een duurzame relatie opbouwen en dat brengt met zich mee dat je in het begin goed kijkt of je samen op één lijn zit.”

Vrachtwagens

Steunenberg wil gezegd hebben dat de naam Autohopper nogal wat mensen doet denken aan de busjes die natuurlijk goed herkenbaar zijn. “Maar ons wagenpark is vele malen groter. We verhuren heel veel personenauto’s.” Waarom eigenlijk de uitbreiding met vrachtwagens? “We hoorden van ondernemers dat de markt daar open voor stond. Daar zijn we altijd alert op. We zijn een aanbieder die voor de klant echt het verschil wil maken als het gaat om mobiliteit.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autohopper: steeds dichter bij de top drie | Automotive Online

Autohopper: steeds dichter bij de top drie

Oliebollenspecial • Het uitgangspunt is dat iedereen binnen een straal van tien kilometer bij een vestiging van Autohopper terecht kan.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Roel Steunenberg: "We verhuren ook heel veel personenauto’s.”

De verhuurder van personenauto’s, busjes en binnenkort ook vrachtwagens combineert een stevige ambitie met een prettige no-nonsense aanpak. En dat werkt goed, dit jaar was zelfs het meest succesvolle jaar in de elfjarige geschiedenis van Autohopper. Inmiddels kan op meer dan 130 plekken in Nederland van Autohopper worden gehuurd. “Onze vloot is nog nooit zo groot geweest.” 

Roel Steunenberg is directeur sales & operations en heeft dan ook alle reden tot tevredenheid. Al is van achterover leunen bepaald geen sprake. “Wij gaan voor een plek in de top drie”. Inmiddels is zo goed als een landelijke dekking gerealiseerd. Waarbij het uitgangspunt is dat iedereen binnen een straal van tien kilometer bij een vestiging van Autohopper terecht kan. De opvallende groei verklaart hij door te wijzen op wat volgens hem onderscheidend is voor de verhuurder. “Het begint ermee dat de klant denkt, misschien is het nu handig om een auto of een busje te huren. Dit is het moment waarop hem duidelijk wordt gemaakt waar die aan toe is en wat de kosten zijn. Bij ons kom je nooit voor verrassingen te staan en dat is wel zo prettig natuurlijk.”

Lange termijn

Dat geldt net zo goed voor de autobedrijven die op franchisebasis verhuurder zijn van Autohopper. “Het is een dienst die relatief eenvoudig in je onderneming is te implementeren. Daar komt bij dat wij veel doen om onze verhuurders te ondersteunen. Dat geldt voor de software die wij al jaren geleden hebben ontwikkeld en die ieder kwartaal wordt geüpdate. En dat geldt voor onze sales die landelijke klanten aan zich bindt waar de verhuurders natuurlijk voordeel van hebben.” Geen verrassing misschien dat sinds een paar jaar er ondernemers zijn die zich louter en alleen richten op de verhuur van Autohopper. Overigens worden het merendeel van de kandidaat-verhuurders afgewezen. “We kiezen altijd voor de lange termijn, met iedere verhuurder willen we een duurzame relatie opbouwen en dat brengt met zich mee dat je in het begin goed kijkt of je samen op één lijn zit.”

Vrachtwagens

Steunenberg wil gezegd hebben dat de naam Autohopper nogal wat mensen doet denken aan de busjes die natuurlijk goed herkenbaar zijn. “Maar ons wagenpark is vele malen groter. We verhuren heel veel personenauto’s.” Waarom eigenlijk de uitbreiding met vrachtwagens? “We hoorden van ondernemers dat de markt daar open voor stond. Daar zijn we altijd alert op. We zijn een aanbieder die voor de klant echt het verschil wil maken als het gaat om mobiliteit.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.