Zoektocht Automotive innovaties van start

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Automotive Innovation Award

Tijdens de vierde editie van de Automotive Innovation Award verwacht juryvoorzitter Jan Peter Balkenende opnieuw een reeks baanbrekende inzendingen van eigen bodem te mogen verwelkomen. “Innovatiekracht is ook in economisch zware tijden enorm belangrijk. Nederland is als relatief klein land groot in kennis en innovatie. Talloze Nederlandse ondernemingen, instituten en organisaties maken mobiliteit duurzamer, efficiënter, veiliger en intelligenter. De mondiale mobiliteitssector staat voor grote uitdagingen. Graag daag ik alle innovators in de sector uit hun innovatie aan te melden voor de Automotive Innovation Award. Wij bieden deze partijen een passend podium om hun vernieuwende producten, diensten en technologieën aan de wereld te tonen.”

Gevestigde en nieuwe namen

De Automotive Innovation Award is een tweejaarlijkse verkiezing. De eerste editie vond plaats in 2015. Winnaars van de AIA zijn onder meer Moby Park (2015) en TomTom, NXP en Dutch Green Carbon (2017). In 2019 bereikten Punch Powertrain, Monotch en Lightyear het erepodium in hun respectievelijke categorieën. Tessie Hartjes, Chief Sales & Marketing bij Lightyear: “Het winnen van de AIA in 2019 is een mooie erkenning voor Lightyear. Jaren hebben we aan een gemeenschappelijk doel gewerkt, hebben we ontwikkeld en gebouwd volgens onze visie. Dat heeft geleid tot de Lightyear One. Het winnen van de award bevestigt onze keuzes en het onderstreept waartoe Nederlandse innovaties en Nederlandse kennis in staat zijn. Dankzij de AIA 2019 is Lightyear nog dieper verankerd in het Nederlandse automotive landschap. Daar zijn we trots op.”

Drie categorieën

De Automotive Innovation Award 2021 wordt uitgereikt in de drie categorieën Services, Technology en Challenging Concepts. De eerste categorie is gericht op innovatieve diensten, ontwikkeld door een bestaand bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan mobiliteitsoplossingen. In de tweede categorie draait alles om technische productinnovatie. De laatste categorie geeft de ruimte aan vernieuwende ideeën en concepten die zich in de ontwikkelfase bevinden en zijn ontwikkeld door een studententeam.

Inschrijven

De inschrijving voor de AIA 2021 is nu geopend. Aanmelden is mogelijk tot 1 december 2020 via www.automotiveinnovationaward.nl. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeelt inzendingen op innovatiekracht, relevantie en toepasbaarheid. Finalisten maken bovendien kans op de AIA Publieksprijs. De winnaars van de AIA 2021 worden bekendgemaakt op 19 april 2021. Initiatiefnemers van de Automotive Innovation Award zijn ANWB, BOVAG, LeasePlan, RAI Automotive Industry NL, RAI Vereniging en Roland Berger.

http://www.automotiveinnovationaward.nl

Zoektocht Automotive innovaties van start | Automotive Online

Zoektocht Automotive innovaties van start

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Automotive Innovation Award

Tijdens de vierde editie van de Automotive Innovation Award verwacht juryvoorzitter Jan Peter Balkenende opnieuw een reeks baanbrekende inzendingen van eigen bodem te mogen verwelkomen. “Innovatiekracht is ook in economisch zware tijden enorm belangrijk. Nederland is als relatief klein land groot in kennis en innovatie. Talloze Nederlandse ondernemingen, instituten en organisaties maken mobiliteit duurzamer, efficiënter, veiliger en intelligenter. De mondiale mobiliteitssector staat voor grote uitdagingen. Graag daag ik alle innovators in de sector uit hun innovatie aan te melden voor de Automotive Innovation Award. Wij bieden deze partijen een passend podium om hun vernieuwende producten, diensten en technologieën aan de wereld te tonen.”

Gevestigde en nieuwe namen

De Automotive Innovation Award is een tweejaarlijkse verkiezing. De eerste editie vond plaats in 2015. Winnaars van de AIA zijn onder meer Moby Park (2015) en TomTom, NXP en Dutch Green Carbon (2017). In 2019 bereikten Punch Powertrain, Monotch en Lightyear het erepodium in hun respectievelijke categorieën. Tessie Hartjes, Chief Sales & Marketing bij Lightyear: “Het winnen van de AIA in 2019 is een mooie erkenning voor Lightyear. Jaren hebben we aan een gemeenschappelijk doel gewerkt, hebben we ontwikkeld en gebouwd volgens onze visie. Dat heeft geleid tot de Lightyear One. Het winnen van de award bevestigt onze keuzes en het onderstreept waartoe Nederlandse innovaties en Nederlandse kennis in staat zijn. Dankzij de AIA 2019 is Lightyear nog dieper verankerd in het Nederlandse automotive landschap. Daar zijn we trots op.”

Drie categorieën

De Automotive Innovation Award 2021 wordt uitgereikt in de drie categorieën Services, Technology en Challenging Concepts. De eerste categorie is gericht op innovatieve diensten, ontwikkeld door een bestaand bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan mobiliteitsoplossingen. In de tweede categorie draait alles om technische productinnovatie. De laatste categorie geeft de ruimte aan vernieuwende ideeën en concepten die zich in de ontwikkelfase bevinden en zijn ontwikkeld door een studententeam.

Inschrijven

De inschrijving voor de AIA 2021 is nu geopend. Aanmelden is mogelijk tot 1 december 2020 via www.automotiveinnovationaward.nl. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeelt inzendingen op innovatiekracht, relevantie en toepasbaarheid. Finalisten maken bovendien kans op de AIA Publieksprijs. De winnaars van de AIA 2021 worden bekendgemaakt op 19 april 2021. Initiatiefnemers van de Automotive Innovation Award zijn ANWB, BOVAG, LeasePlan, RAI Automotive Industry NL, RAI Vereniging en Roland Berger.

http://www.automotiveinnovationaward.nl