Test de tester | Sergoyne nieuwe importeur G-Scan en Actia

Redactie Redactie
• Laatste update:

Actia sloot eind vorig jaar de deuren van zijn Nederlandse hoofdkantoor en distributeur AA Equipment stopte ook met het merk. De Belgische Actia-distributeur Sergoyne werd gevraagd om om deze testers in Nederland te gaan verkopen. Onlangs verhuisde ook het merk G-scan van AA Equipment naar Sergoyne Diagnostics. AA Equipment besloot zich te concentreren op de merken Launch en Autocom, laat directeur Ben van de Kerkhof desgevraagd weten. 

Sergoyne trok voormalig Actia-medewerker Roel Keunen aan om de Nederlandse markt te bedienen. Keunen kent de apparatuur van binnen en buiten. “Actia is een sterk merk met een brede dekking. Vooral omdat veel OEM-testers bij Actia vandaan komen. Maar zoals iedere tester heeft ook Actia geen volledige wagenparkdekking. Het is daarom extra prettig dat Sergoyne vrijwel alle merken diagnose-apparatuur kan leveren en ik nu alle vrijheid heb om de tester te adviseren die het beste bij een bedrijf past.”

De G-scan is volgens Keunen een mooie aanvulling op de Actia-apparatuur, omdat deze tester vooral sterk is in de Amerikaanse en Aziatische automerken, terwijl Actia daar wat gaten laat vallen. Net als Actia ontwikkelt en produceert de Zuid-Koreaanse fabrikant van G-Scan ook de OEM-diagnosetools. In dit geval voor Hyundai en Kia. “Op basis van ervaringen met andere diagnosetools weten we dat een fabrikant van OEM-diagnosetools zijn kennis en ervaring van die merken ook in de multimerk-oplossing steekt”, aldus Sergoyne-directeur Jeroen Vertongen. “Behalve dat G-Scan een gat opvult bij de Amerikaanse en Aziatisch merken, die veel Europese diagnosetools laten liggen, hebben we ook om een andere reden voor G-Scan gekozen. Eén daarvan is de G-Scan TAB, die op een Windows systeem geïnstalleerd kan worden, samen met andere diagnosesoftware. De klant hoeft daardoor maar één keer in een goede computer te investeren.”

Sergoyne biedt beide testers aan als pakket in combinatie met technische support, een licentie voor gebruik van de Haynes Pro technische database, remote diagnose en een voorgeïnstalleerde Samsung-tablet.

Meer informatie over de G-scan- en Acti- testers en andere diagnose-apparatuur is te vinden in de Automotive productvergelijker.

P06 Snap onKalbfleish stoeit met Snap-on Modis Edge

ANWB-wegenwacht Remko Kalbfleisch had een maand lang de nieuwe Snap-On Modis Edge tot zijn beschikking om gestrande automobilisten weer op weg te helpen. 

Nadat de Snap-on Modis Ultra een rondje langs het testpanel maakte, is nu zijn opvolger Modis Edge aan de beurt. Als eerste worden de mogelijkheden bij pechhulp verkend. Wegenwacht Remko Kalbfleisch krijgt de diagnoseset als eerste te leen om uit te proberen. Hij sloot de Modis Edge onder meer aan op een Volkswagen Polo 1.6 tdi uit 2010 met een onbekende storing. De motorregeleenheid blijkt foutcodes te hebben opgeslagen. De scan ging vlekkeloos en de codes kwamen razendsnel in beeld met een duidelijke omschrijving. Hierbij geeft deze tester ook de status van de code weer. Verder biedt dit apparaat ondersteuning in de vorm van begeleide foutopsporing. Met één opdracht zijn de foutgeheugens van alle regeleenheden van het voertuig te bevragen. Kortom: de foutcode-mogelijkheden voldeden aan Remko’s verwachtingen. De storing was snel gevonden en opgelost. 

Het apparaat zelf is volgens hem uitstekend te bedienen en hanteren. Ook de navigatie binnen de software gaat snel en intuïtief. Voertuigen en regeleenheden zijn eenvoudig te vinden en te selecteren. Erg handig vindt Remko de Suretrack-database. Via zijn smartphone of wifi maakt de tester verbinding met de cloudserver van Snap-on waarin voertuigspecifieke oplossingen voor storingen zijn te vinden. Op basis van automerk, model en type kunnen monteurs hier gedetailleerde informatie over eerder door collega’s uitgevoerde reparaties, opgeloste storingen en veelvoorkomende problemen vinden. 

Algemeen beeld van de tester:  “Geschikt voor mijn werkzaamheden en ik zou hem aanbevelen bij collega’s.”

 Snap-On Modis Edge

+ Handzaam en compact voor mobiel gebruik
+ Start snel op en sluit snel af
+ Suretrack-database
+ Scope
+ Duidelijk menu
– Geen

P06 ActiaNieuw in Test de Tester: Actia

De Multidiag van Actia maakt binnenkort zijn opwachting in het Test de Tester-expertpanel. Op dit moment worden de Texa Axone S, de Snap-on Modis Ultra en de Foxwell GT80 Plus getest. Kijk in de Automotive Productvergelijker voor de resultaten. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Test de tester | Sergoyne nieuwe importeur G-Scan en Actia | Automotive Online

Test de tester | Sergoyne nieuwe importeur G-Scan en Actia

Redactie Redactie
• Laatste update:

Actia sloot eind vorig jaar de deuren van zijn Nederlandse hoofdkantoor en distributeur AA Equipment stopte ook met het merk. De Belgische Actia-distributeur Sergoyne werd gevraagd om om deze testers in Nederland te gaan verkopen. Onlangs verhuisde ook het merk G-scan van AA Equipment naar Sergoyne Diagnostics. AA Equipment besloot zich te concentreren op de merken Launch en Autocom, laat directeur Ben van de Kerkhof desgevraagd weten. 

Sergoyne trok voormalig Actia-medewerker Roel Keunen aan om de Nederlandse markt te bedienen. Keunen kent de apparatuur van binnen en buiten. “Actia is een sterk merk met een brede dekking. Vooral omdat veel OEM-testers bij Actia vandaan komen. Maar zoals iedere tester heeft ook Actia geen volledige wagenparkdekking. Het is daarom extra prettig dat Sergoyne vrijwel alle merken diagnose-apparatuur kan leveren en ik nu alle vrijheid heb om de tester te adviseren die het beste bij een bedrijf past.”

De G-scan is volgens Keunen een mooie aanvulling op de Actia-apparatuur, omdat deze tester vooral sterk is in de Amerikaanse en Aziatische automerken, terwijl Actia daar wat gaten laat vallen. Net als Actia ontwikkelt en produceert de Zuid-Koreaanse fabrikant van G-Scan ook de OEM-diagnosetools. In dit geval voor Hyundai en Kia. “Op basis van ervaringen met andere diagnosetools weten we dat een fabrikant van OEM-diagnosetools zijn kennis en ervaring van die merken ook in de multimerk-oplossing steekt”, aldus Sergoyne-directeur Jeroen Vertongen. “Behalve dat G-Scan een gat opvult bij de Amerikaanse en Aziatisch merken, die veel Europese diagnosetools laten liggen, hebben we ook om een andere reden voor G-Scan gekozen. Eén daarvan is de G-Scan TAB, die op een Windows systeem geïnstalleerd kan worden, samen met andere diagnosesoftware. De klant hoeft daardoor maar één keer in een goede computer te investeren.”

Sergoyne biedt beide testers aan als pakket in combinatie met technische support, een licentie voor gebruik van de Haynes Pro technische database, remote diagnose en een voorgeïnstalleerde Samsung-tablet.

Meer informatie over de G-scan- en Acti- testers en andere diagnose-apparatuur is te vinden in de Automotive productvergelijker.

P06 Snap onKalbfleish stoeit met Snap-on Modis Edge

ANWB-wegenwacht Remko Kalbfleisch had een maand lang de nieuwe Snap-On Modis Edge tot zijn beschikking om gestrande automobilisten weer op weg te helpen. 

Nadat de Snap-on Modis Ultra een rondje langs het testpanel maakte, is nu zijn opvolger Modis Edge aan de beurt. Als eerste worden de mogelijkheden bij pechhulp verkend. Wegenwacht Remko Kalbfleisch krijgt de diagnoseset als eerste te leen om uit te proberen. Hij sloot de Modis Edge onder meer aan op een Volkswagen Polo 1.6 tdi uit 2010 met een onbekende storing. De motorregeleenheid blijkt foutcodes te hebben opgeslagen. De scan ging vlekkeloos en de codes kwamen razendsnel in beeld met een duidelijke omschrijving. Hierbij geeft deze tester ook de status van de code weer. Verder biedt dit apparaat ondersteuning in de vorm van begeleide foutopsporing. Met één opdracht zijn de foutgeheugens van alle regeleenheden van het voertuig te bevragen. Kortom: de foutcode-mogelijkheden voldeden aan Remko’s verwachtingen. De storing was snel gevonden en opgelost. 

Het apparaat zelf is volgens hem uitstekend te bedienen en hanteren. Ook de navigatie binnen de software gaat snel en intuïtief. Voertuigen en regeleenheden zijn eenvoudig te vinden en te selecteren. Erg handig vindt Remko de Suretrack-database. Via zijn smartphone of wifi maakt de tester verbinding met de cloudserver van Snap-on waarin voertuigspecifieke oplossingen voor storingen zijn te vinden. Op basis van automerk, model en type kunnen monteurs hier gedetailleerde informatie over eerder door collega’s uitgevoerde reparaties, opgeloste storingen en veelvoorkomende problemen vinden. 

Algemeen beeld van de tester:  “Geschikt voor mijn werkzaamheden en ik zou hem aanbevelen bij collega’s.”

 Snap-On Modis Edge

+ Handzaam en compact voor mobiel gebruik
+ Start snel op en sluit snel af
+ Suretrack-database
+ Scope
+ Duidelijk menu
– Geen

P06 ActiaNieuw in Test de Tester: Actia

De Multidiag van Actia maakt binnenkort zijn opwachting in het Test de Tester-expertpanel. Op dit moment worden de Texa Axone S, de Snap-on Modis Ultra en de Foxwell GT80 Plus getest. Kijk in de Automotive Productvergelijker voor de resultaten. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.