Europese autoverkoop daalt met 3,1%

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit cijfers van Jato Dynamics.

Volkswagen is dit jaar tot en met mei het bestverkochte merk, met ruim 680 duizend stuks. Dat is 4,6% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Opel staat tweede, met 581 duizend nieuwverkopen; dat is een daling met 2,8% ten opzichte van januari-mei 2006. De eerste stijger op de lijst is nummer drie Ford: dit merk verkocht 581 duizend nieuwe auto’s, een stijging van 1,2%.

Het bestverkochte model van vorige maand was de Peugeot 207, met 40.446 stuks. Dat is 23% meer dan in mei vorig jaar. Ook in maart was de 207 de bestverkochte. De Ford Focus verkocht in mei 39.996 auto’s en bezet daarmee de tweede plaats; het verkocht wel zo’n 5% minder nieuwe auto’s dan vorig jaar in mei.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.