Bovag: geen occasions online met meeneemprijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Veel ondernemers claimen dat ze buiten de boot vallen als ze niet met meeneemprijzen adverteren omdat consumenten vooral op prijs zouden zoeken”, aldus Jan Dijkstra, die binnen Bovag verantwoordelijk is de website. “Daar komt de tendens vandaan om te adverteren zonder garantie. Maar toen wij begonnen met Bovag-occasions.nl hebben we richting de consument gecommuniceerd dat hij op deze site er altijd van op aan kan dat de kilometerstand via NAP gecheckt is en dat er zes maanden Bovag-garantie op de auto zit. En dan kan je dus niet met meeneemprijzen gaan werken, dat schept verwarring.”

Dijkstra is niet per se negatief over de tendens binnen de autobrache om online steeds meer met meeneemprijzen te adverteren. “Als je standaard mét garantie werkt, wordt dat steeds meer een manier om je op een positieve manier te onderscheiden.”

Op de website die Bovag-occasions.nl voedt, Autotrack.nl, is het wél mogelijk om met meeneemprijzen te adverteren. “Het is in dat geval echter niet toegestaan een Bovag-garantielabel bij de advertentie te zetten”, aldus een woordvoerder van Autotrack.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.