Verkoop duurste auto’s plust 40%

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit cijfers van het RDC.

De stijging is te danken aan Bentley, en dan vooral aan de Continental: hiervan steeg de verkoop met zo’n 60% tot 62 stuks. De Maserati Quattroporte, onlangs door tijdschrift FEM Business uitgeroepen tot Executive Car of the Year, staat met een verkoop van 36 exemplaren (18% minder dan in 2005) tweede op de lijst.

In het wat modalere F-segment werden in de eerste negen maanden 1.595 auto’s geregistreerd, een stijging van 17% in vergelijking met dezelfde periode in 2005. Hier voert de Mercedes S-Klasse de lijst aan; daar werden er 648 van verkocht, een stijging van 278,95%. De Audi A8 staat op nummer twee met 222 verkochte exemplaren; dat is ruim 7% minder dan in 2005.

Zie verder Automotive 21, die 2 november verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Verkoop duurste auto’s plust 40% | Automotive Online

Verkoop duurste auto’s plust 40%

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit cijfers van het RDC.

De stijging is te danken aan Bentley, en dan vooral aan de Continental: hiervan steeg de verkoop met zo’n 60% tot 62 stuks. De Maserati Quattroporte, onlangs door tijdschrift FEM Business uitgeroepen tot Executive Car of the Year, staat met een verkoop van 36 exemplaren (18% minder dan in 2005) tweede op de lijst.

In het wat modalere F-segment werden in de eerste negen maanden 1.595 auto’s geregistreerd, een stijging van 17% in vergelijking met dezelfde periode in 2005. Hier voert de Mercedes S-Klasse de lijst aan; daar werden er 648 van verkocht, een stijging van 278,95%. De Audi A8 staat op nummer twee met 222 verkochte exemplaren; dat is ruim 7% minder dan in 2005.

Zie verder Automotive 21, die 2 november verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.