Gedrag ANWB riekt naar oplichting

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens een klokkenluider van de ANWB gaat het om ruim vierhonderdduizend dubbelaars, meldt De Telegraaf vanochtend. Deze mensen betalen 25 miljoen euro per jaar. De ANWB weet al jaren dat deze zaak speelt, maar koos ervoor om “gezien de omvangrijke financiële risico’s het bestaan van dubbeldekkingen zo veel mogelijk te blijven maskeren”, aldus een interne notitie uit 2000.

Uit leasekringen vernemen wij dat de ANWB al jaren weigert om bestanden te matchen, om zodoende de dubbele dekkingen eruit te halen.

ANWB-topman Guido van Woerkom zegt dat de belangenbehartiger van autorijdend Nederland zijn leden niet over de dubbeldekking heeft geïnformeerd om hen niet in verwarring te brengen.

Zie voor het ANWB-businessplan 2001-2003 de link onderaan dit artikel.

Stelling: de belangenbehartiger van autorijdend Nederland blameert zich met deze zaak zodanig, dat topman Guido van Woerkom maar één ding kan doen: opstappen. Wij zijn benieuwd naar uw mening.

http://www.telegraaf.nl/pdf/anwb.pdf

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.