Landwind: 50 miljoen investeren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Maar Peter Bijvelds, de man achter Landwind Europe, zegt dat hij al 470 orders voor de suv in portefeuille heeft en dit jaar nog 1.500 Landwinden in Europa gaat verkopen.

Bijvelds zegt ook dat er al 10 miljoen euro in zijn onderneming is geïnvesteerd. “Volgend jaar verwachten we dat we er 35 tot 40 miljoen euro in moeten steken.” Dat geld wordt volgens Bijvelds bij de bank geleend, waarbij een ‘grote Nederlandse zakenfamilie’ garant staat. Eerder werd in verband met Bijvelds/Landwind al de naam van Joep van den Nieuwenhuyzen genoemd.

Op de Frankfurt Motor Show in september presenteert Bijvelds zijn Duitse dealernetwerk. Hij wil komen tot 200 outlets in Duitsland, onder leiding van de bekende Opel-dealerholding Drehsen uit Neuss. In Nederland wil Bijvelds 35 dealers aanstellen, te beginnen met zijn eigen bedrijf in Erp.

De investeringen waar Bijveld over spreekt, zijn onder meer nodig voor het schoner maken van de motoren in de Chinese suv: de Landwind is gebaseerd op de Opel Frontera en wordt aangedreven door een oude Mitsubishi motor. “In samenwerking met Bosal werken we eraan om de motoren aan de Euro 3-norm te laten voldoen. Daarvoor wordt het motormanagementsysteem gewijzigd en een katalysator toegepast.”

De kritiek van de autopers op de slechte kwaliteit van de Landwind neemt Bijvelds ter harte: “De fabriek werkt eraan om de kwaliteit te verbeteren.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.