Antonov eindelijk in productie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Binnenkort wordt in een Rover Streetwise een Antonov-transmissie gemonteerd om te worden uitgetest en gedemonstreerd. Roumen Antonov richtte in 1994 het bedrijf Antonov Plc op om te werken aan de ontwikkeling van een revolutionaire automatische transmissie. Deze werkt zonder toepassing van hydraulica, en kan in principe met een oneindig aantal versnellingen worden uitgerust. Powertrain is een divisie van Phoenix Venture Holdings, de moeder van MG Rover. Bij Powertrain worden onder meer de motoren en versnellingsbakken geproduceerd voor onder meer MG Rover, Lotus en Landrover. Eerder sloot Antonov al een overeenkomst met Rotrex, de Deense producent van turbochargers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.