NAW-claim van tientallen miljoenen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De overheid heeft besloten dat dat vanaf 2006 niet langer mag.

Volgens een insider zouden de claims samen in de tientallen miljoenen euro’s lopen. Waar Rai Vereniging een claim kan indienen omdat de Nederlandse auto-importeurs zelf databestanden moeten gaan aanmaken waar ze die nu nog bij RDC Datacentrum inkopen, zou datzelfde RDC zijn claim baseren op het omzetverlies dat vanaf 2006 dreigt. Het bedrijf zet hierin per jaar grofweg zeven miljoen euro om.
Of de rechter zich daadwerkelijk over de toekenning van de claims moet buigen, stata nog niet vast. RDC-directeur Ad Greeven. “Eerst vecht je het besluit aan bij het ministerie zelf en bij rechterlijke instanties. Pas als dat niets oplevert, gaat de claim werkelijk een rol spelen. Feit is wel dat ik de overgangsperiode te kort vind en dat ik over drie jaar plots met een enorm gat in mijn begroting zit. Het gaat om 25% van onze omzet die van ene op de andere dag dreigt weg te vallen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.